به طور کلی توان معرف میزان تولید نیرو و یا همان قدرت دستگاه شماست. هر چه این عدد بزرگتر باشد دستگاه قدرت بیشتری دارد. وات (به نشانهٔ کوتاه‌شدهٔ W) واحد سنجش توان در سیستم استاندارد بین‌المللی است. یک وات برابر است با تولید یک ژول انرژی در هر ثانیه.

چپ گرد و راست گرد بودن  به منظور استفاده از دریل به عنوان پیچ گوشتی حیاتی است. با وجود این حالت شما قادر به بستن و نیز باز کردن پیچ ها خواهید بود. در حالت عادی مته ها به صورت ساعت گرد (راست گرد) برای سوراخ کردن دیوار حرکت می کنند. این جهت حرکت برای بستن پیچ ها نیز درست است. ولی در صورتی که بخواهید پیچی را باز کنید نیاز دارید تا دریل شما به صورت پاد ساعت گرد (چپ گرد) بچرخد. این قابلیت از طریق دکمه ی 2 حالته ای  که بالاتر از دکمه اصلی دریل قرار دارد تنظیم می شود.

حداکثر تعداد دوری که دستگاه به صورت آزاد می تواند در مدت یک دقیقه بچرخد را سرعت در حال بی باری می گویند. هر چه این سرعت بیشتر باشد نشان دهنده چالاکی بیشتر دستگاه است. در مواردی که این پارامتر به صورت بازه ای بیان می شود (به طور مثال: 0-4000 دور در دقیقه) منظور این است که این دستگاه امکان کنترل سرعت دارد. در مورد دستگاه های گیربکسی که 2 یا چند حالته اند، این پارامتر به صورت چند پارامتر بازه ای یا غیر بازه ای بیان می شوند. به طور مثال:

  • 2000 و 4000 دور در دقیقه (دستگاه گیربکسی 2 حالته بدون امکان کنترل سرعت الکترونیک)

یا

  • 0-4000 و0-2000 دور در دقیقه (دستگاه گیربکسی 2 حالته با امکان کنترل سرعت الکترونیک)

این قابلیت به این معناست که با بیشتر فشردن کلید دریل (کلید دیمر دار)، بر سرعت چرخش آن افزوده می شود. انواعی از دریل ها که این قابلیت را دارند در چند موقعیت بر سایر دریل ها دارای ارجحیت اند.

الف)برای بستن و باز کردن پیچ ها

ب) برای سوراخکاری در سطوح صیقلی (مانند سرامیک ها) که امکان سر خوردن نوک مته در ابتدای کار وجود دارد. البته در برخی دریل ها قابلیت تنظیم سرعت به صورت گیربکسی و 2 حالته تعبیه شده است که در برخی موارد به کار می آید.

سه نظام (Chuck) : سه نظام قطعه ای است که مته (Bit) یا سَری های دیگر همچون سنگهای سمباده زنی، پیچ گوشتی های 2 سو و 4 سو، انواع بکس را درون آن سوار می کنند.

سه نظام اتوماتیک : سه نظام هایی که به راحتی با گرفتن آنها با دست باز می شوند.

سه نظام آچاری : سه نظام هایی که برای باز و بسته شدن نیاز به آچار مخصوص سه نظام دارند.

پیشنهاد میکنیم اگر سرعت تعویض سری ها برایتان خیلی اهمیت ندارد مدلی را بخرید که با آچار بسته می شود.

قابلیت ضربات چکشی : برخی دریل ها صاحب قابلیت ضربه زدن در هنگام سوراخکاری اند. این مورد برای سوراخکاری بتن و دیوار بسیار کاربرد دارد و به بیانی دیگر بسیار این فرایند را آسان تر می نماید. بدان معنی که دریل علاوه بر حرکت چرخشی، به صورت عمود بر دیوار ضربات زیادی وارد نموده و پیشروی را برای کاربر آسانتر می کند. بر اساس تعداد ضربه در دقیقه بیان می‌شود.

کنترل گشتاور (تُرکمِترTorque Meter): این قابلیت که به آن اصطلاحا کلاچ (Clutch) نیز می گویند بیشتر برای بستن پیچ ها به کار می آید. به طور کلی گشتاور میزان نیرویی است که پیچ گوشتی به پیچ وارد می کند و آن را می چرخاند. در بسیاری از موارد مخصوصا در مورد کار با چوب، این مورد اهمیت دارد که نیروی بیش از حد به پیچ وارد نگردد. به ویژه زمانی که پیچ تا انتها پیچیده شده است. زیرا در غیر اینصورت جای پیچ گشاد و هرز می شود و امکان شکستن قطعه چوبی نیز وجود دارد. بنابراین در بسیاری از پیچ گوشتی های برقی و شارژی این امکان وجود دارد که میزان نیرویی که قصد دارید به پیچ وارد شود را در آن تنظیم نمائید. کنترل گشتاور معمولا از طریق حلقه ای که بر سر دریل وجود دارد از طریق شماره هایی که بر روی آن درج شده است قابل تنظیم است. گشتاور در برخی دریل ها از 1تا 13 و در موارد پیشرفته تر از 1 تا 25 شماره گذاری شده است.

یکی از انواع موتورهای الکتریکی، موتور گیربکس دار می باشد. همان گونه که می دانید موتورهای الکتریکی معمولاً سرعت چرخش بالا و قدرت (گشتاور) پایینی دارند. ولی در برخی موارد نیاز است که قدرت (گشتاور) بیشتر و سرعت کمتری داشته باشیم. (به طور مثال سوراخکاری در بتن و فلز) اینجاست که دریل های گیربکسی مشکل ما را حل می کنند. این دریل ها معمولا 2 حالت الف)معمولی و ب)پر قدرت دارند. گیربکس قادر است قدرت (گشتاور) چرخش را افزایش و سرعت آن را کاهش دهد. هر چه نرخ کاهش سرعت در گیربکس بیشتر شود، قدرت آن بالاتر خواهد رفت.

مشخصات اصلی یک باتری به شرح زیر است:

  1. ولتاژ باتری: این پارامتر هر چه بیشتر باشد، موتور دستگاه از قدرت عمل بیشتری برخوردار است.
  1. ظرفیت باتری (آمپراژ): هر چقدر این عدد بالاتر باشد، مدت زمانی که می توانید از دستگاه خود بدون نیاز به شارژ مجدد، استفاده کنید بیشتر خواهد بود.
  1. نوع باتری (ماده سازنده ی باتری): 2 نوع عمده در حال حاضر در بازار وجود دارد : نیکل کادمیوم(NiCd) و لیتیوم آیون (Li-Ion)
  • نیکل کادمیوم:  مزیت: عدم افت ولتاژ هنگام کار  معایب: وزن سنگین، عمر کمتر از لیتیوم یون، زمان شارژ طولانی تر، نیازمند به نگهداری زیاد
  • لیتیوم یونمزایا: وزن سبک، عمر بسیار بالا، کارایی مناسب در فصول سرد، زمان شارژ کوتاه  معایب: حساس نسبت به نور مستقیم آفتاب

این قابلیت باعث توقف سریع دستگاه پس از رها کردن دکمه ی آن است. بدین صورت که پس از استفاده از دستگاه نیازی نیست صبر کنید تا دستگاه از حرکت بایستد و آن را بر روی زمین بگذارید. این قابلیت به صورت هوشمند دستگاه را به محض رها کردن دکمه ی آن متوقف می کند. برخی دریل ها، فرزها، اره ها و سایر انواع دستگاه ها این قابلیت را دارند.

این قابلیت زمانی به کار می آید که تیغه یا مته ی دستگاه درون کار گیر کند و دستگاه قدرت چرخاندن آن را نداشته باشد. در این هنگام دستگاه به صورت هوشمند برق را قطع کرده و خاموش می شود. بدین ترتیب از آسیب دیدن موتور الکترونیکی و سیم پیچ آن جلوگیری می شود.

1- SDS Max

مته هایی که قسمت اتصال آنها با دستگاه چکشی(دریل چکشی و یا بتن کن) مانند شکل زیر است به مته های 5 شیار و یا SDS Max شناخته می شوند. معمولا برای مته های سوراخکاری  0.5 تا 2 اینچی و برای مته های تخریب (بدون گردش) تا 6 اینچ  استفاده می شود.

2- SDS Plus

مته هایی که قسمت اتصال آنها با دستگاه چکشی(دریل چکشی و یا بتن کن) مانند شکل زیر است به مته های 4 شیار و یا SDS Plus شناخته می شوند. معمولا برای مته های سوراخکاری  5/32” تا 1-1/8”  اینچی و برای مته های تخریب (بدون گردش) تا 4 اینچ  استفاده می شود.

 

این دو مدل به لحاظ کارایی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند و می توانید با استفاده از تبدیل هایی که در بازار موجود است از مته های هر کدام در دیگری بهره ببرید.

همچنین گفتنی است بتن کن‌ها دارای سیستم مته و قلم گیر پیشرفته م باشند کهمی‌توان همانند چکش تخریب از آن‌ها استفاده نمود!

بتن کن‌ها علاوه بر دسته بندی بر اساس وزن، بر اساس نوع قلم گیر نیز دستهبندی می‌شوند، از جمله سیستم‌های قلم گیر می‌توان به 4 شیار یا SDS Plus وپنج شیار یا SDS Max و ستاره‌ای یا SPLine اشاره نمود.

3- Hex Shank

قلم های شش گوش در چکش‌های تخریب استفاده می‌شوند. در چکش‌های تخریب قلم قابلیت چرخش و سوراخکاری را ندارد و فقط به حالت ضربه ای عملیات تخریب را انجام می‌دهند.

4- مته ساده

این نوع مته‌ها مناسب برای استفاده در دریل‌ها با سه نظام معمولی (آچار خور و اتوماتیک) هستند که دارای پایه صورت استوانه‌ای هستند. قطر استوانه نشان دهنده‌ی سایز مته است.

5- مته ساده با پخ

در بعضی از مته‌ها به دلیل قرار گرفتن بهتر مته در سه نظام در انتهای مته پخ قرار داده شده است. به این طریق از سر خوردن و هرز چرخیدن مته جلوگیری می‌شود.

میزان خطرات لیزر با کلاسهای آن سنجیده می شود. هر چه کلاسهای لیزر بالاتر باشد به این معنی است که خطرات بیشتری دارد و ملاحظات ایمنی را در رابطه با آن لیزر بیشتر باید رعایت کرد. لیزرهای کلاس پایین‌تر خطراتی برای بینایی ندارند اما لیزرهای کلاس بالاتر، نه تنها برای بینایی بلکه برای پوست هم ضرر دارند.

محدوده‌ای که لیزرها در آن عملکرد دارند با کلاسی که در آن قرار می‌گیرند رابطه دارد.

لیزرهای کلاس یک(I)

توان خروجی به قدری کم است که ذاتا ایمن است. این لیزرها، لیزر آزاد هم خوانده می شوند و تابش پرتويی که منجر به خطر شود ندارند.

لیزر کلاس دو(II)

چنین لیزرهایی در قسمت مرئی بینایی کار می‌کنند و توان خروجی آن 1 میلی وات است. چنین لیزرهایی ذاتا ایمن نیستند. اما خطرات را می‌توان با مراحل نسبتا ساده‌ای کنترل نمود. در اين دسته ليزرها چشم بطور طبيعی قدرت حفاظت از خويش را دارد و بطور ناخودآگاه مسير خود را از مقابل برخورد پرتو منحرف می کند. اين حفاظت را حتی با يک پلک زدن ساده هم می تواند انجام بدهد. فقط زمانی استفاده از اين ليزرها خطرناک است که بطور مستقيم برای يک بازه زمانی (و نه به صورت لحظه ای) مشاهده شود.

لیزر کلاس سه(III)

از دو کلاس a و b تشکیل شده اند. نگاه کردن مستقیم به آنها زیانبار است و باید از آن پرهیز شود. بازتابهای مستقیم ممکن است خطرناک باشد. اما بازتابهای پخش شده عموما خطرناک نیستند. در هیچ شرایطی باریکه نور بوسیله تجهیزات نوری نباید دیده شود. کنترل بیشتر و دقیقتر در اندازه‌ گیریها ضروری است. لیزرهای کلاس b از کلاس a خطرناک‌تر هستند. خطر بروز جراحت در این لیزرها پایین است.

لیزر کلاس چهار(IV)

نه تنها مشاهده مستقیم باریکه ، بازتابهای مستقیم آن خطرناک است در بعضی از شرایط مشاهده بازتابهای پخش شده نیز برای چشم مضر است. به علاوه احتمال خطر برای پوست ، در اثر تابش مستقیم لیزر و بازتابهای غیر مستقیم مرتبه اول نیز وجود دارد. باریکه چنین لیزرهایی قادر به ایجاد اشتعال است. استفاده از لیزرهای کلاس 4 احتیاج به احتیاط بسیار زیاد برای ایمنی هم برای کاربر و هم برای پرسنل دیگر دارد.

در ادامه کلاسهای لیزر به صورت تفضیلی شرح داده شده‌اند

کلاس لیزر میزان آسیب زایی
1 کاملا بی خطر
1M بی خطر مگر در هنگام استفاده با عدسی و لنز بزرگنما
2 لیزرهای قابل رویت، نباید بیشتر از 25 میلی ثانیه در معرض چشم قرار بگیرند
2M لیزرهای قابل رویت، نباید بیشتر از 25 میلی ثانیه در معرض چشم قرار بگیرند. در هنگام استفاده با عدسی و لنز بزرگنما نباید در معرض جشم باشند
3R کم خطر و با ریسک کم، نباید در معرض دید مستقیم قرار بگیرند
3B خطرزا وقتی که در معرض چشم قرار می گیرد. این لیزرها نباید به صورت مستقیم در معرض چشم قرار بگیرند اما نگاه غیرمستقیم خطرزا نیست
4 خطرناکترین لیزرها، امکان سوزاندن پوست و نابینایی. به صورت غیرمستقیم هم نباید در معرض چشم باشند

منظور از تابش غیرمستقیم، تابش نور لیزر به سطحی مثل دیوار یا کاغذ است

اره های فارسی بر به دو دسته کلی ثابت و کشوی تقسیم می شوند. اره های فارسی بر کشویی اره هایی است که تیغه آنها در یک ریل حرکت رفت و برگشتی دارد، و کاربر می تواند در حین برش با ثابت نگه داشتن قطعه، تیغه را به عقب و جلو حرکت دهد.

فارسی برهای ثابت دارای ریل نیستند و این حرکت رفت و برگشتی را ندارند.

باید در نظر داشت که فارسی برها در عرض قطعه قابل برش هم محدودیت دارند. طبیعتا فارسی برهای ثابت قطعاتی با عرض کمتر را برش می دهند و فارسی برهای کشویی برای قطعاتی با عرض بیشتر مناسب هستند. فارسی برهای ثابت کوچک هستند و راحتر حمل می شوند اما فارسی برهای کشویی، بزرگتر و سنگین تر هستند.

فارسی برهای ثابت برای برشهای ظریفتر با طول بیشتر مناسب هستند و فارسی برهای کشویی برای قطعات بزرگتر، عمیقتر و عریضتر مناسب هستند. طبیعتا فارسی برهای کشویی امکانات بیشتری به کاربر می دهند اما قیمت بالاتری هم دارند. باید در نظر داشت که تعداد زیادی از برشهای مورد نیاز در نجاری توسط فارسی بر ثابت انجام خواهد شد اما برای قطعات بزرگ و عریض به فارسی برهای کشویی نیاز است.

قبل از اینکه برش اریب تشریح شود بهتر است تفاوت برش اریب با برش فارسی را مشخص کنیم. منظور از برش فارسی، برش زاویه دار با خود قطعه با راستای طولی است؛ برش اریب برش زاویه دار با راستای عمودی است. در شکل این دو برش مشخص شده اند.

برخی فارسی برها فقط برش فارسی دارند و برش اریب ندارند، اغلب فارسی برها برش فارسی و برش اریب یک طرفه دارند و برخی دیگر برش فارسی و برش اریب دوطرفه دارند. فارسی برهایی که برش اریب ندارند، برای کارهای ساده و سریع مناسب هستند، قیمت، وزن و حجم کمتری دارند و طبیعتا راحتر حمل می شوند.

فارسی برهایی که برش اریب یک طرفه دارند برای اغلب کارهای نجاری مناسب هستند. کاربر برای برشهای اریب دوطرفه، قطعه را جابه جا می کند. اما در برخی موارد کاربر مرتبا با برشهای اریب سر و کار دارد و به دقت بیشتری نیاز دارد، در این شرایط کاربر نمی تواند قطعا را جابه جا کند و بهتر است فارسی برهایی با برش اریب دوطرفه را انتخاب کند. فارسی برهایی که برش اریب دو طرفه دارند قیمت و حجم بالاتری دارند و حرفه ای تر هستند. حداکثر برش اریب در فارسی برهای بازار 50 درجه است. اما پیشنهاد می شود بیشتر از 45 درجه مورد استفاده قرار نگیرند.

ابزارهای برش، ساب و سوراخکاری در حین عملیات گرد و خاک تولید می کنند. این گرد و خاک برای کاربر دردسرزا است و در برخی موارد سرعت و کیفیت کار آن را کاهش می دهد. به همین دلیل در برخی ابزارهای برقی کانالی برای مکش گرد و غبار در نظر گرفته شده است. در برخی موارد این کانال به یک کیسه منتهی خواهد شد و در برخی موارد این کانال باید به لوله جاروبرقی صنعتی متصل شود.

نمونه ای از کیسه گرد و غبار در فارسی بر ماکیتا

گردبر فستول متصل به جاروبرقی

در دستگاه های برقی معمولا با شاخصی به اسم فرکانس برخورد می کنیم. به طور کلی منظور از فرکانس تعداد دفعاتی است که جریان برق در ثانیه کل مدار را طی می کند، واحد آن نیز هرتز است. اگر جریان برق یکبار مدار را طی کند فرکانس آن 1 هرتز خواهد بود و در صورتی که 60 هرتز باشد، 60 بار در ثانیه مدار را طی می کند.

ابزارهای برقی علاوه بر اینکه در یک ولتاژ مشخص کار می کنند(120 یا 240 ولت)، در یک محدوده فرکانس مشخص نیز کار می کنند. اغلب ابزارهای برقی در فرکانس 50 هرتز کار می کنند و در کشور ایران نیز برق شهری فرکانس 50 هرتز دارد.

در دستگاه های برقی یکی از مشخصات اصلی سیم اتصال به زمین یا سیم ارث است. دستگاه های برقی مثل ماشین لباسشویی برای اینکه در هنگام فعالیت به کاربر صدمه وارد نکنند به یک سیم اتصال به زمین وصل می شوند، این سیم در دوشاخه اکثر ماشین های لباسشویی قرار دارد؛ اما در دوشاخه اکثر ابزارهای برقی موجود در بازار این سیم وجود ندارد، عایق دوبل به کاربر کمک می کند که از این سیم اتصال به زمین بی نیاز شود. در واقع دستگاه شامل دو لایه عایق بین قطعات الکتریکی و بدنه دستگاه است تا در هنگام فعالیتهای سنگین به کاربر صدمه وارد نشود. علامت عایق دوبل به شکل زیر است.

برخی ابزارهای برقی به کنترل استارت یا restart protection مجهز است. این قابلیت برای مواقعی است که برق قطع می شود؛ زمانی که دستگاه فعال است و برق آن قطع می شود، و برق آن مجددد وصل می شود، به دلایل امنیتی دستگاه به صورت خودکار فعالیت خود را آغاز نمی کند، دلیل آن هم این است که اگر دستگاه به صورت ناگهانی شروع به کار کند، ممکن است به کاربر صدمه وارد کند. این قابلیت در فرزها و چکشهای تخریب قابلیت مهمی است. بعد از اینکه برق متصل شد، کاربر می تواند با خاموش و روشن کردن آن، مجددا دستگاه را فعال کند.

در صورتی که دستگاه شما به این سیستم مجهز نیست، حتما موقع قطع شدن برق، دستگاه را خاموش کنید. بوش این تکنولوژی را به بازار ابزارآلات معرفی کرد.

منظور کارکرد پیوسته، مدت زمانی است که دستگاه می تواند بدون اتصال مجدد به منبع انرژی بیرونی، فعالیت کند. برای مثال کارکرد پیوسته برای یک جاروی شارژی، مدت زمانی است که دستگاه با باتری فول شارژ، بدون توقف، می تواند فعالیت کند. برای یک موتور برق بنزینی، کارکرد پیوسته، مدت زمانی است که دستگاه می تواند با باک پُر، مستمر به فعالیت ادامه دهد تا باک آن خالی شود.

سری تاپ لاین رونیکس شامل محصولات خاصی است که نسبت به محصولات دیگر رونیکس کیفیت بالاتری دارند و برای مصارف حرفه ای تر طراحی شده اند. سری تاپ لاین شامل تعدادی اینورتر، دریل بتن کن، و چکش تخریب است. رنگ دریل های بتن کن سری تاپ لاین رونیکس قرمز است.

موتورهای دینامی(Induction Motors) با استفاده از میدان مغناطیسی ایجاد شده توسط استاتور(stator)، می چرخند. موتورهای دینامی عمر بیشتری دارند و به خاطر استفاده از پلاتین لرزش و صدای کمتری دارند. در مقابل موتورهای ذغالی(Universal Motors)، میدان دوار توسط دو عضو آرمیچر و بالشتک ایجاد می شود که هر دو سیم بندی شده هستند. موتورهای ذغالی به دلیل استفاده از ذغال لرزش و صدای بیشتری دارند، و استفاده از ذغال باعث ایجاد جرقه خواهد شد، که این جرقه ها عمر کلی موتور را کاهش می دهند. در موتورهای دینامی میدان مغناطیسی در استاتور و روتور ایجاد می شود و در موتورهای ذغالی، میدان مغناطیسی دوار حول هسته اصلی شکل می گیرد.

اسب بخار(Horse power) به اختصار hp نشان داده می شود. این نام یکی از واحدهای اندازه گیری توان است. واحد اندازه گیری توان در سیستم اندازه گیری SI توان است. هر اسب بخار معادل 746 وات است.

Air force : برای کنترل نفوذ جوش در قطعه به کار می رود. در مواردی که اپراتور نیاز به جریانهای بالا دارد Air force به او کمک میکند که بدون سوراخ شدن قطعه عملیات جوش کاری را انجام دهد.

Anti stick: قابلیت ضد چسبندگی که برای آسانی کار با الکترودهای متنوع جوشکاری بکار میرود.

در اغلب کمپرسورهای فندکی یک صفحه دیجیتال وجود دارد که میزان فشار خروجی را نشان می دهد، این بدین گونه است که با دو دکمه مثبت و منفی می توان این فشار را در محدوده فشار کاری کمپرسور فندکی تغییر داد.

هنگام کار با  ابزارآلات پرقدرت امکان لرزش بسیار در دستگاه به دلیل بالا بودن سرعت کار و توان بالا وجود دارد. خصوصیت دسته ضد لرزش این است که،  لرزش های ناشی از دستگاه را به دست کاربر وارد نمی کند و از آن ها جلوگیری می کند تا حین کار فشار کمتری ناشی از دستگاه به کاربر وارد شود.

یکی از پر کاربرد ترین گروه ابزارآلات در صنایع مختلف، ابزارآلات بادی هستند که با توجه به استفاده از منبع تامین انرژی آسان و ارزان بسیار مورد توجه کاربران کارگاهی و تعمیرگاهی می باشند. مهم ترین دسته از این گروه ابزارآلات صنعتی، بکس بادی هایی هستند که معمولا بر اساس سایز درایو یا شفت بکس تقسیم بندی می شوند. به طور معمول این تقسیم بندی برای سایزهای 8/3، 2/1، 4/3 و 1 اینچ انجام شده که با توجه به سایزهای پیچ هایی که حین کار باز و بسته می شوند صورت گرفته است.

موتور محرک اره ­های زنجیری از سیستم احتراق دو زمانه بهره می­برد. در واقع موتور این اره­ها پیستونی است که برای تامین انرژی اره تنها دو حرکت را انجام می­دهد؛ باالا رفتن و پایین آمدن. برای اینکه پیستون بتواند به راحتی کار خود را انجام دهد باید مقداری روغن به سوخت اره اضافه شود که میزان آن به میزان سوخت و نوع اره بستگی دارد.

نسبت عمومی موتور دو زمانه اره­های زنجیری 1:50 است؛ هر چند برخی شرکت ها نسبت 1:40 را پیشنهاد می­کنند. عدد بزرگتر بیانگر میزان سوخت و عدد 1 بیانگر نسبت میزان روغنی است که به سوخت باید اضافه شود. این بدین معناست که به 1 لیتر سوخت، باید 20 سی­سی روغن اضافه کنید تا اره عملکرد مناسبی داشته باشد. بهتر است که ترکیب سوخت و روغن را از مدتی پیش آماده کنید و قبل از ریختن آن به مخزن سوخت، به خوبی آنرا تکان دهید تا روغن به میزان مساوی در تمامی ترکیب پخش شود.

اتحادیه بازرسی و پایش فنی ( به آلمانی: Technischer Überwachungs-Verein و به انگلیسی: Technical Inspection Association) سازمانی در کشور آلمان است. سه حرف به کار برده شده در نام شرکت به معنای ایمنی، اطمینان و اعتبار است. نظارت این سازمان معطوف به بررسی سلامت کالاهای صنعتی ارائه شده از سوی شرکت های مختلف می‌شود تا استاندارد لازم برای سلامت انسان و محیط زیست را تامین کنند. بسیاری از شرکت های زیر نظر TUV می‌توانند به عنوان سازمان دهندگان و گسترش دهندگان مقوله انرژی و مفاهیم وابسته آن عمل کنند و راه حل هایی برای کاهش مشکلات زیست محیطی ارائه دهند. استاندارد TUV قابلیت انطباق با انواع ایزوها را دارد.

گستره نظارتی استاندارد TUV:

-سیستم های الکتریکی
-سیستم های نقاله
-جوشکاری
-لوله های انتقال
-بازرسی های تجهیزات
-ایمنی

موتورهای براشلس نیز مانند موتورهای معمولی از آرمیچر و آهنربا تشکیل شده اند و با همان اصل مورد استفاده در موتورهای معمولی کار میکنند. اما در موتورهای برشلس (بدون جاروبک)، قسمت ثابت سیم پیچ بوده و آهنرباها قسمت چرخان را تشکیل میدهند و به دلیل اینکه سیم پیچ در این موتورها ثابت است لذا نیازی به چرخاندن سیم پیچ ها ندارند. همچنین تقسیم ولتاژ بین سیم پیچها توسط قسمت کنترل کننده سرعت (ESC) انجام میشود. برای تشخیص سریع برشلس بودن موتور نگاه کردن به سیم های آن است.  موتورهای برشلس دارای سه سیم هستند در صورتی که موتورهای معمولی دو سیم دارند. سیم اضافی موتورهای برشلس سیم فیدبک است و تغییر جای دو سیم دیگر باعث تغییر در جهت چرخش موتور و برعکس شدن آن می‌شود.

مزایای موتور های برشلس:

– به دلیل عدم وجود جاروبک‌ها، خوردگی مربوط به جرقه ایجاد شده توسط جاروبک‌ها رخ نمی‌دهد.

– نیازی به تمیز کردن جاروبک‌ها و محل اتصالشان نیست.

– سرعت موتور به دلیل اصطکاک مربوط به جاروبک‌ها کاهش پیدا نمیکند.

– به دلیل اصطکاک کمتر کارکرد مدت زمان کارکرد دستگاه با یک باتری افزایش میابد.

– نسبت توان به وزن بیشتری دارند.

– به دلیل اصطکاک پایین تر و عدم ایجاد جرقه در موتور حین کار از موتورهای برشلس در محیطهای آلوده به گاز و محیط های قابل اشتعال استفاده می‌شود.

توالی سنج فاز و یا RST سنج ابزاری است که به منظور تشخیص جهت فاز و همچنین گردش موتور استفاده می شود. معمولا توالی صحیح فاز با یک صدای بوق و یا چراغی اعلام می شود. RST مترها با کاربری آسان قابلیت آشکارسازی فاز را با دقت بالا در مدارات سه فاز دارا می باشند و به راحتی در محیط های سیم کشی قابل استفاده می باشند، با قراردادن 3 چنگک دستگاه بر روی هر فاز می توان تست مربوطه را انجام داد. در برخی از مولتی مترهای تست ولتاژ و جریان هم قابلیت عمل تست توالی فاز وجود دارد. توالی سنج های فاز کاربردهای مختلفی در صنایع مختلف دارد و به راحتی قابل استفاده می باشند.

مقاومت کششی نهایی یا مقاومت کششی یا کشش نهایی عبارت است از بیشینهٔ تنشی که یک جسم در هنگام کشیده شدن از طرفین، تا قبل از این که مقطع نمونه، به صورت قابل توجهی باریک شود، می‌تواند تحمل کند. مقاومت کششی، متضاد مقاومت فشاری بوده و مقادیرشان نیز ممکن است کاملاً متفاوت باشد.

مقاومت کششی نهایی با استفاده از نتایج آزمایش کشش و ثبت میزان تنش و کرنش نمونه مورد آزمایش به دست می‌آید. بالاترین نقطهٔ نمودار تنش-کرنش، همان مقاومت کششی است. میزان مقاومت کششی یک نمونه، به اندازهٔ آن بستگی ندارد. اگرچه به عوامل دیگری همچون آمادگی نمونه، سطح نمونه و دمای محیط آزمایش و نمونه ارتباط دارد.

مقاومت کششی در طراحی اعضای شکل‌پذیر کمتر کاربرد دارد؛ اما در اعضای شکننده از اهمیت بالایی برخوردار است. مقاومت‌های کششی مواد و مصالح رایجی همچون آلیاژها، مواد کامپوزیتی، سرامیک و مواد پلاستیکی و چوبی جدول‌بندی شده‌اند. مقاومت کششی همانند تنش تعریف می‌شود که یکای اندازه‌گیری آن برحسب نیرو بر واحد سطح است. در مورد بعضی از مواد غیرهمگن (و اجزای مونتاژشده) نیز با یکای نیرو یا نیرو در واحد عرض گزارش می‌شود.

در سامانه یکاهای SI هم از پاسکال (Pa) که معادل نیوتون بر متر مربع (N/m²) است استفاده می‌کنند. واحد رایج دیگر نیز پوند-نیرو بر اینچ مربع (lbf/in² یا psi) یا کیلوپوند بر اینچ مربع که برابر ۱۰۰۰ psi است، می‌باشد. در هنگام اندازه‌گیری مقاومت کششی، معمولاً برای راحتی از کیلوپوند بر اینچ مربع استفاده می‌گردد.

یکی از اجزای مهم دستگاه‌های سی‌ان‌سی ( CNC ) اسپیندل موتور که یک موتور AC (جریان متناوب) است، می‌باشد و سهم مهمی در سرعت، دقت و کیفیت ماشینکاری دستگاه‌های سی ان سی دارد. می‌توان برای درک بهتر، موتور کولر آبی را که شباهت زیادی به اسپیندل‌موتور دارد، به عنوان یک مثال بیان نمود. البته این دو دستگاه در قطعات بکار رفته مانند یاتاقان‌ها و حتی میزان دقت ساخت و لقی ( Backlash ) تفاوت‌های اساسی با هم دارند اما در کل در یک خانواده قرار می‌گیرند.

کار اسپیندل موتور، چرخاندن سریع ابزار و قطعه‌کار است؛ لغت ” اسپیندل ” به معنای چرخنده است. در تئوری، لغت اسپیندل ( Spindle ) به شفت ( میله‌ی انتقال نیرو ) چرخنده اطلاق می‌شود؛ ولی عموما به تمام سیستم چرخشی و تمام محورهای یک ماشین سی‌ان‌سی، که دوران می‌کند، اسپیندل گفته می‌شود. اسپیندل اصلی دستگاه، موتوری است که برای چرخاندن ابزار کار مورد استفاده قرار می‌گیرد. در دستگاه‌های تراشکاری اسپیندل فرعی، محور دواری است که قطعه را می‌چرخاند. اسپیندل‌ها انواع مختلفی دارند، بسته به گشتاور و سرعت نهایی و البته سیستم تغذیه‌‌شان به دسته‌های متنوعی تقسیم می‌شوند.

اسپیندل موتورها سرعت‌های گوناگونی دارند و بسته به نوع کاربرد و قیمتشان متفاوت خواهند بود و می‌توانند از ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰۰۰ دور در دقیقه سرعت دوران داشته باشند. هرچه سرعت اسپیندال بیشتر باشد، راحت‌تر براده‌برداری نموده و کیفیت کار نیز بالاتر خواهد بود؛ اما گرمای تولیدی نیز بیشتر و درنتیجه عمر ابزار کار به همان نسبت کاهش می‌یابد. همچنین برای قطعات با صلبیت زیاد، سرعت‌های بالا پیشنهاد نمی‌گردد.

VRD به معنای دستگاه کاهنده ولتاژ ( Voltage Reduction Device) است. زمانی که کلید VRD به دستگاه جوش و اینورتر اضافه میشود بیشترین میزان ولتاژ بدون بار ترمینال های خروجی را به منظور جلوگیری از آسیب به جوشکار کاهش میدهد این کاهش به 12 ولت هم میرسد. زمانی که بار خروجی از ترمینال دارای مقاومت کمتر از 200 اهم باشد کلید VRD این اجازه را به جوشکار میدهد که با بیشترین بار خروجی کار کند. ولی زمانی که مقاومت بالای 200 اهم باشد و یا الکترود جدا شده باشد کلید VRD ولتاژ خروجی را کاهش میدهد و در محدوده ایمن قرار میدهد.

شاخص نمود رنگ (Color Rendering Index) نشان دهنده میزان نزدیک بودن رنگ های انعکاسی به رنگ طبیعی و میزان انعکاس سایه های نامحسوس به چشم انسان است. شاخص در بازه صفر تا 100 تعریف میشود و هرچه نور منتشر شده دارای دقت بالاتری باشد به نور مرجع نزدیک تر هست و عدد CRI به 100 نزدیک میشود. منابع نوری با شاخص رنگ بین 85 تا 90 دارای کیفیت نور مناسب هستند در صورتی که لامپ های دارای CRI بالاتر از 90 دارای کیفیت نور عالی هستند.

قابلیت خود ترازی به دستگاه این امکان را می دهد تا در صورتی که محل قرار گرفتن دستگاه تراز نباشد خود را تراز کند. در صورت نداشتن قابلیت خودترازی دستگاه در صورت تراز نبودن شروع به چشمک زدن می کند.

برچسب انرژی برچسبی است که روی کالاهای مورد استفاده در ساختمان‌ها نصب می‌شود و نشان‌دهندهٔ کیفیت محصولات از نظر مصرف انرژی است.

تاریخچه در ایران:

با توجه به بالا بودن مصرف انرژی در بخش صنعتی و خانگی در ایران و عدم توجه تولیدکنندگان به بازدهی وسایل تولیدیشان و نیز عدم اطلاع مصرف‌کنندگان در این زمینه، دولت ایران در پی تعیین استانداردی برای مصرف انرژی در وسایل انرژی‌بَر خانگی برآمد. گام‌های اولیه در جهت تعیین این استاندارد از سال ۱۳۷۵ آغاز شد. در همین راستاآزمایشگاه ملی صرفه جویی انرژی در سال ۱۳۷۸ تأسیس گردید. اولین استاندارد مصرف انرژی در کشور برای یخچال و فریزرها تدوین شد و کلیهٔ کارخانه‌های سازنده ملزم به الصاق آن بر روی محصولات خود شدند. هم‌اکنون برای اکثر وسایل انرژی‌بر خانگی معیارهای تعیین بازدهی مشخص شده‌اند و استفاده از این برچسب رایج شده‌است. تهیهٔ استانداردهای مصرف انرژی، برچسب انرژی و سیاست‌گذاری‌ها در این زمینه، بر عهدهٔ سازمان بهره‌وری انرژی ایران و شرکت بهینه‌سازی مصرف سوختاست.

در ساختمان‌های خانگی جدید نیز مانند وسایل خانگی استفاده از برچسب انرژی ساختمان اجباری است.

برچسب انرژی لامپ صفحه‌ای حاوی اطلاعات مربوط به معیارها و مشخصات فنی مصرف انرژی در آن نوع لامپ می‌باشد. در برچسب انرژی لامپ‌ها، شاخص بازده انرژی لامپ با معیارهای مصوب مقایسه می‌شود.

اطلاعات مندرج در برچسب انرژی لامپ

موارد زیر باید در برچسب انرژی لامپ ارائه شود:

  • گروه بازده انرژی لامپ که بر اساس استاندارد ملی ۷۳۴۱ تعیین می­شود.
  • شار نوری لامپ برحسب لومن
  • توان ورودی لامپ برحسب وات
  • طول عمر لامپ بر حسب ساعت

تذکر:کلیه موارد فوق بر طبق استانداردهای ملی مربوط به لامپ­ها تعیین می­شود.

گروه بازده انرژی A بر اساس لومن خروجی لامپ و توان ورودی آن (بر حسب وات) مشخص می شود. چنانچه لامپ در گروه A قرار نگیرد پارامتر EI که نشان دهنده شاخص بازده انرژی است، از نسبت توان ورودی لامپ به یک توان مرجع محاسبه می شود.

  • لامپ‌­های فلورسنت و لامپ­های کم­‌مصرف معمولاً دارای رتبه انرژی Aهستند.
  • لامپ­‌های هالوژن-تنگستن غالباً دارای رتبه انرژی  Dهستند.
  • لامپ­‌های التهابی بیشتر دارای رتبه انرژی  EوF هستند.

 

پولی کش چیست ؟

پولی کش ، فولی کش ، فولی درآور ، بلبرینگ کش ، بیرینگ کش ( bearing puller ) نام هایی است که برای این نوع ابزار به کار می رود.

کاربرد این ابزار بیرون آوردن بدون آسیب انواع پولی ، بلبرینگ و قطعه از روی شفت بوسیله فشار مکانیکی یا هیدرولیکی می باشد.

انواع پولی کش :

پولی کش های یونیورسال در دو نوع دستی (مکانیکال) و نوع هیدرولیک (روغنی) ساخته می شوند .

  1.  پولی کش دستی که معمولا در دو نوع دوشاخه و سه شاخه وجود دارد .
  2.  پولی کش هیدرولیک در تناژ های ۵ تا ۵۰ تن و در دو تیپ پمپ سرخود و پمپ جدا می باشند .

پولی کش دستی :

این ابزار از دو یا سه بازو کشنده (JAW) و یک پایه نگهدارنده (CROSS BEAM) تشکیل می شود که با قرار گرفتن در پشت پولی یا قطعه ای که روی یک شفت قراردارد به وسیله نیروی مکانیکی آن قطعه را بیرون می کشند .
سایز بازوها بسته به سایز پولی مورد نظر تغییر می کند و برای سایز های بزرگتر ، سایز بزرگتری از بازو بزای کشیدن پولی نیاز است .

پولی کش هیدرولیک :

پولی کش هیدرولیکی از نظر نوع قرار گرفتن و آزاد کردن تفاوتی با نمونه های دستی ندارد و تفاوت آنها در اعمال نیروی هیدرولیک به جای رزوه ای می باشد که توام با فشار و سرعت بالاتری است و معمولا برای سایز های بزرگ استفاده می شود .

مکانیزم کاهنده در بکس های بادی میتواند صدای اگزوز را کم کند و در عین حال به جای کاهش قدرت بکس بادی، قدرت آن را افزایش دهد. مکانیزم به این صورت است که قطعه کاهنده در مسیر خروجی اگزوز قرار میگیرد. به این صورت که لوله های کاهنده صدا با قطرهای مختلف  داخل یکدیگر قرار میگیرند و صدای جریان هوای خروجی را کاهش میدهند.

بعضی از اره‌های فارسی‌بر برای برش دقیق‌تر مجهز به لیزر هستند. این لیزرها اغلب از واشرهای دیسکی شکل ساخته می‌شوند که به اره فارسی بر متصل شده و محلی که قرار است تیغه برش دهد را بصورت خطی روشن میکنند تا کاربر با دقت و سرعت بیشتری قطعه را برش دهد.

همچنین در بعضی از فارسی‌برها به منظور دید بهتر کاربر بر روی قطعه کار و راحتی برش دادن قطعه چراغ LED  تعبیه شده است.

 

قطر صفحه یک مشخصه مهم در دستگاه­های برش است که باید در مشخصات فنی آنها ذکر شود.

هر دستگاه برش یک بشینه قطر دارد که البته می‌توان از سایزهای مختلف تیغه در یک آن استفاده کرد و تیغه‌های دستگاه­ها معمولاً  قابل تعویض‌اند اما بیشترین قطر قابل استفاده به عنوان قطر صفحه دستگاه بیان می­شود. مثلا اره‌های فارسی‌بر معمولا با تیغه‌هایی به قطر 10 یا 12 اینچ طراحی می‌شوند که می‌توان از سایزهای مختلف تیغه در آن استفاده کرد.

قطر تیغه یا صفحه به معنای عمق برش تیغه نیست اما با آن رابطه مستقیمی دارد بدین صورت که هرچه قطر تیغه بیشتر باشد عمق برش آن نیز بیشتر خواهد بود.

معمولا مهم­ترین مشخصه­‌ی یک تیغه یا صفحه قطر آن است اما در برخی موارد که صفحه دارای دندانه باشد (مثل فارسی­‌بر و گردبرو…) تعداد دندانه­‌ها نیز مهم است زیرا ظرافت و سرعت برش به این تعداد بستگی دارد. هر چه تعداد این دندانه ها بیشتر باشد برش ظریف‌­تر با سرعت برش کمتر خواهیم داشت.

تقریباً می‌توان گفت که تمامی فارسی‌برها دارای صفحه مدرجی هستند که برای برش در زوایای دلخواه که کاربرد اصلی فارسی‌بر محسوب می‌شود بر روی دستگاه قرار گرفته اند. این میزها علاوه بر اینکه در تمامی زوایا قابلیت تنظیم شدن دارند معمولاً در زوایای پراستفاده مانند 30، 45، 60 و 90 درجه خود به خود چفت می‌شوند تا کاربر برای تنظیم زاویه‌های برش معمول راحت‌تر باشد و تنظیم بر روی این زوایا زمان زیادی صرف نکرده و سرعت کار بالا رود.

اغلب اره‌های فارسی‌بر مجهز به قطعه‌ای تحت عنوان گیره نگه‌دارنده هستند که به کمک آن می‌توان قطعه را بر روی میز کار ثابت کرده و سپس برش داد. این گیره علاوه بر اینکه خطرات کار با فارسی‌بر را بخصوص در قطعات ریز که امکان برخورد دست با تیغه فارسی بر وجود دارد را کاهش می‌دهد با کم کردن لرزش قطعه، ظرافت و دقت برش را افزایش می‌دهد. معمولاً این گیره ها بصورت پیچی بر روی قطعه بسته می‌شود و کار کردن با این گیره‌ها بسیار آسان و کاربردی است.

میزان برش عمودی در قطعه را عمق برش می‌گویند. این فاکتور یک مشخصه مهم در دستگاه‌های برش است که به عواملی همچون قطر تیغه‌ی برش، فاصله اجاد شده بین قطعه و دستگاه که توسط میز تعیین می‌شود و زاویه برش بستگی دارد.

عمق برش در دستگاه‌هایی که قابلیت برش در زاویه های مختلف را دارند به صورت فاصله عمودی از دستگاه تا آخرین نقطه بریده شده تعریف می‌شود که در مشخصات فنی دستگاه حالت بیشینه‌ی آن یعنی فاصله بریده شده در حالتی که تیغه به قطعه کار عمود است اعلام می‌شود.

یک وسیله جانبی در اره گرد بر که برای اندازه گیری طول برش به کار می‌رود و همانند گونیا در روی لبه‌ی کار قرار میگیرد و دقت برش با اره گردبر را بالا می‌برد

یکی از مسائلی که در خرید اره فارسی‌بر باید به آن توجه شود وزن دستگاه است که اغلب بین 10 تا 30 کیلوگرم متغییر است. هر چه یک فارسی‌بر سبک‌تر باشد جابجایی و حمل دستگاه آسان‌تر خواهد بود اما تقریباً می‌توان گفت که به همان اندازه از امکانات کمتری برخوردار خواهد بود.
برای مثال اره‌ فارسی‌بر کشویی اکتیو مدل  AC2155 وزنی در حدود 21 کیلوگرم دارند اما فارسی‌برهای ثابت ماکیتا مدل  LS1040 در حدود 12 کیلوگرم هستند و طبیعتاً جابجایی و حمل آن‌ به مراتب راحت‌تر است ولی قابلیت‌های اره‌ فارسی‌بر کشویی اکتیو مدل  AC2155 بیشتر است و کارآیی بهتری دارد.

زمانی که با سنگ رومیزی کار میکنید برای دقت بالا تر به روشنایی محیط کاری خود نیاز دارید. برخی مدل ها دارای یک چراغ هستند که در شرایط نوری کم به کمک شما خواهند آمد

تیغه‌های اره دستی اغلب از فولادهای آلیاژی ساخته می‌شوند که با توجه به کاربرد اره‌ها متفاوت است مثلا برای اره‌های چوب برای از فولاد ضدزنگ (stainless steel) استفاده می‌شود و یا اره‌های آهن‌بر از فولاد‌های HSS (که حاوی مقادیری عناصر آلیاژی که باعث سختی بیشتر فولادها می‌شوند) ساخته می‌شوند. البته بعضی از تیغه‌ها از فولادهای معمولی ساخته شده و بر روی دندانه‌های آن عملیات‌ سطحی از جمله سخت‌کاری و آبکاری انجام می‌شود تا سختی لازم برای برش اجسام سخت را بدست آورند.

یکی از مهمترین مشخصه‌های یک اره دستی که تاثیر بسیار زیادی بر کارآیی اره دارد دندانه‌های آن است.عوامل مختلفی همچون جنس، تعداد دندانه‌ها، زاویه و یک‌لبه یا دو‌لبه بودن آن‌ها عملکرد اره را تغییر می‌دهد.

اره‌هایی که تعداد تیغه‌های بیشتری دارند و اندازه دندانه‌های آن‌ها کوچکتر است برای برش اجسام سخت به کار می‌روند ولی اره‌هایی که تعداد دندانه آنها کمتر و اندازه دندانه‌هایشان بزرگتر است در برش اجسام نرم‌تر استفاده می‌شوند. برش‌کاری با اره‌های دستی که دندانه‌های بزرگتری دارند نسبت به اره‌های با دندانه کوچک سرعت بیشتری دارد ولی دقت برش این اره‌ها در مقایسه با اره‌های دندانه‌ریز پائین‌تر است. اغلب اره‌هایی که دندانه بزرگتری دارند زاویه دندانه‌هایشان نیز حادتر است و بالعکس.

عامل مهم دیگری که باید به آن توجه کرد یک‌لبه یا دولبه بودن دندانه‌هاست که در صورت دولبه بودن دندانه‌ها، به هنگام برش‌‌کاری هم در رفت و هم در برگشت باعث بریده شدن قطعه می‌شود ولی اگر دندانه‌ها یک‌لبه باشد فقط در رفت یا در برگشت اره باعث بریده شدن قطعه می‌شود.

به طور مثال معمولاً اره‌های چوب‌بری دندانه‌های بزرگتر و کمتری دارند که زاویه دندانه‌هایشان حاده است ولی اره‌های آهن‌بر دندانه‌های زیاد و ریزی دارند که علاوه بر اینکه زاویه پهن‌تری دارند و اغلب یک‌لبه هستند.

دسته اره‌های دستی معمولاً از چوب ساخته می‌شوند تا از لیز خوردن دست بر روی دسته جلوگیری کنند اما در بعضی اره‌ها برای استحکام بیشتر از پلاستیک فشرده و یا فلز نیز استفاده می‌شود که اغلب دارای پوششی هستند که موجب راحتی کاربر در عین استحکام باشد.

در رابطه با شکل دسته اره‌ها می‌توان گفت که با توجه به کاربردهای مختلف دسته اره‌ها نیز در شکل‌های متفاوت ساخته می‌شوند تا بهترین کارآیی را داشته باشند. برای مثال اغلب اره ‌مویی‌ها دارای دسته چاقویی هستند و یا اره‌های چوب‌بری اغلب دارای دسته‌ای هستند که دست بتواند به نحو احسن اره را گرفته و همچنین نیرو بیشتر به صورت افقی وارد شود تا برش قطعه آسان‌تر شود.

یکی از مشخصه‌های اصلی هر اره دستی طول تیغه آن است که هرچه طول تیغه در یک اره بیشتر باشد قطعات بزرگتری را می‌توان با آن برش داد البته با اره‌های چوب‌بری که یک طرف تیغه آن‌ها آزاد است قطعات بزرگتر از طول تیغه را نیز می‌توان برش داد ولی این موضوع در رابطه با اره‌هایی که تیغه آن‌ها از دو طرف بسته شده باشند مانند اره آهن‌بر صدق نمی‌کند.

مهم‌ترین قسمت رنده دستی تیغه آن است. این تیغه بسته به زاویه آن میزان منفاوتی از چوب را رنده می‌کند؛ هر چه زاویه بیشتر باشد عمق کار بیشتر می‌شود و هر چه زاویه کمتر عمق رنده کاری کمتر است.

تیغه رنده دستی معمولا از جنس فولاد سخت یا تنگستن کارباید ساخته می‌شود تا مقاومت مناسب در مقابل سایش را داشته باشد و سرعت کند شدن تیغه کاهش یابد.  تیغه‌ها در دو نوع قابل تیز شدن و ژیلتی (یک‌بار مصرف) موجود است.

رنده‌های دستی از نظر جنس بدنه به دو نوع چوبی و فلزی تقسیم می‌شوند رنده‌های چوبی تنها قابلیت تنظیم عمق رنده‌کاری را دارند ولی رنده های فلزی مکانیزم پیچیده‌تری دارند و قابلیت تنظیم‌های فراوان دارند.

سیستم تنظیم عمق رنده کاری به زاویه بستن تیغه به دستگاه مرتبط است. هر چه ین زاویه کوچکتر باشد عمق کار کمتر است و هر چه زاویه بیشتر و به عمود نزدیکتر باشد عمق بیشتر می‌شود. باید دقت داشت که هر چه عمق بیشتر باشد تیغه سریع‌تر کند می‌شود.

مهم‌ترین قسمت یک دستگاه اور فرز بدون شک قسمت کولت یا همان قسمتی که تیغه‌های اور فرز را در خود جای داده و نگه می‌دارد. کولت را می‌توان همسنگ سه نظام در دریل‌ها دانست چون کارآیی هر دو قطعه یکسان است ولی در نحوه کار باهم تفاوت‌هایی دارند. کولت‌ها اغلب بوسیله یک قسمت انعطاف‌پذیر که با بسته شدن مهره بر روی آن‌ دهانه‌اش جمع شده و به تیغه اور فرز گیر کرده و آن را کاملاً محکم نگه می‌دارد.

به طور معمول قطر کولت ها در اندازه‌های 12، 8 و 6 میلیمتری هستند. اما بعضی از کولت‌های بزرگ‌تر می‌توانند تیغه‌هایی با قطر کمتر را نیز نگه دارند اما بهتر است به منظور چفت شدن بهتر تیغه‌ها در داخل کولت از سایزهای مناسب تیغه استفاده شود.

قابلیت تنظیم الکترونیکی سرعت قابلیتی است که در اغلب اور فرزها تعبیه شده و بوسیله آن می‌توان سرعت چرخش محور را کنترل کرد که به طور معمول سرعت بالا برای افزایش ظرافت کار استفاده می‌شود ولی سرعت برش قطعه کاهش می‌یابد.

این قابلیت به دو صورت کلید چند حالته سرعت و یا به صورت کلید گازی بر روی دستگاه قرار داده می‌شود که در بیشتر موارد از کلید چند حالته استفاده می‌شود چون که در این حالت در تمامی مراحل کار سرعت چرخش دستگاه برابر بوده و تغییری در کیفیت برش ایجاد نمی‌شود اما در صورتی که سرعت بوسیله کلید گازی کنترل شود در صورت امکان تغییر سرعت و به طبع آن تغییر در کیفیت برش بر اثر خطای کاربر افزایش می یابد. در کل می‌توان گفت کنترل سرعت بوسیله کلید گازی کنترل کاربر بر روی دستگاه و نحوه برش را افزایش می‌دهد ولی برای رسیدن به یک برش خوب و یکنواخت نیازمند مهارت بالای کاربر است.

هر دستگاه اور فرز یک میزان حداکثر عمق برش دارد که بیشتر از آن را نمیتواند برش بدهد و در مشخصات همه دستگاه‌ها ذکر می‌شود ولی تقریباً تمامی اور فرزها قابلیت تنظیم عمق برش را دارند و با تنظیم نمودن این عمق برش با توجه به قطعه کار و تیغه مورد استفاده عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهند. در واقع می‌توان گفت چون برش‌هایی که به وسیله اور فرز زده می‌شود نیازمند دقت و ظرافت بالایی هستند پس باید عمق برش با توجه به کاربرد تنظیم شود.

در اور فرزها تنظیم عمق برش اغلب به دو روش تغییر ارتفاع پایه نگه‌دارنده دستگاه و یا تغییر مکان کولت انجام می‌گیرد که بیشتر مدل‌های موجود در بازار ایران با تغییر در ارتفاع پایه نگه‌دارنده عمق برش دستگاه تنظیم می‌شود که تغییر ارتفاع پایه و تنظیم کردن آن وقت گیر است اما دستگاه‌هایی که از این روش بهره برده اند قیمت پایین‌تری داشته و در صورت خرابی به آسانی تعمیر می‌شوند. اما در طرف مقابل اور فرزهایی کولتشان قابلیت تغییر مکان دارند گران قیمت‌ هستند و تعمیر آن­ها سخت‌تر است اما کاربری بسیار آسان داشته و از تکنولوژی جدیدتری بهره میبرند.

تقریباً تمامی اور فرزها مجهز به خط‌کش اندازه‌گیری عمق برش هستند که روی اندازه‌های مختلف تنظیم می‌شوند و با گیر کردن به پایه از برش بیش از اندازه دستگاه جلوگیری می‌کنند.

بعضی از دستگاه‌های اور فرز این قابلیت را دارند که پایه نگه‌دارنده آن‌ها از بدنه جدا شده و می‌توان آن را بر روی میز مخصوص اور فرز نصب کرده و به جای حرکت دادن اور فرز بر روی قطعه کار، قطعه کار را بر روی میز حرکت داد تا برش صورت بگیرد. البته قابل ذکر است که از اور فرزهایی که این قابلیت را داشته و وزن نسبتاً پائینی دارند می‌توان به عنوان فرز انگشتی نیز استفاده کرد.

سرعت چرخش معمولاً در مورد دستگاه هایی مانند فرز، پولیش، سنباده دیسکی و… که یک صفحه چرخان دارند استفاده می‌شود که واحد آن اغلب بر اساس دور بر دقیقه (rpm) برابر با تعداد دورهایی که محور دستگاه در یک دقیقه می‌زند، بیان می‌شود. در بعضی از دستگاه ها سرعت خطی هم مطرح می‌شود که با افزایش اندازه صفحه در سرعت چرخش ثابت محور، سرعت خطی سر صفحه بیشتر خواهد شد. بنابراین در دستگاه هایی مثل سمباده دیسکی همیشه سرعت بالاتر دستگاه مزیت محسوب نمی‌شود و باید به مشخصات دیگر دستگاه نیز توجه کرد.

هر سمباده دیسکی دارای یک دیسک است که سمباده بر روی آن نصب شده و سمباده‌کاری انجام می‌شود که بسته به مدل دستگاه اندازه و قطر دیسک ها متفاوت است. هرچه قطر دیسک بیشتر باشد قطعه بزرگتری را می‌توان سمباده کاری کرد و قسمت درگیر دستگاه با قطعه بیشتر می‌شود اما باید توجه داشت که به دلیل حرکت چرخشی دیسک نصف دیسک به سمت بالا و نصف دیگر آن به سمت پایین حرکت می‌کند و برای دستیابی به یک سطح صاف باید از نصف دیسک استفاده کرد به همین دلیل باید نصف قطر دیسک یا همان شعاع دیسک را برای اندازه کارگیر در نظر گرفت.

سنباده‌های لرزان در دو شکل گرد و مستطیل شکل تولید می‌شوند که شک گرد آن به علت چرخش و لرزش هم زمان قدرت حذف مواد خیلی بهتری دارد و کار کردن با آن راحتتر است اما برای کار در گوشه‌ها مناسب نیستند و سنباده در شماره‌های مختلف برای آن به سختی یافت می‌شود از طرفی نیز قیمت بالاتری نسبت به مستطیل شکل دارد.

تنظیم سرعت در سنباده لرزان به شکل های مختلفی صورت می‌گیرد. در نمونه‌های خیلی ساده دستگاه یک سرعت مشخص داشته و قابل تغییر نیست؛ در بعضی نمونه‌ها نیز دستگاه سنباده زنی دارای چند سرعت مختلف هست که با دیمر چند حالته کنترل می‌شود ( کند، متوسط، تند ) در دستگاه‌های پیشرفته‌تر یک دیمر گردان دارند که می‌توان با چرخاندن آن می‌توان روی سرعت‌های مختلف تنظیم کرد و بدیهی ست هرچه کنترل روی سرعت بیشتر باشد کار با آن راحت‌تر خواهد بود

سنباده لرزان در ابعاد مختلف تولید می‌شود و به طبع اندازه‌های بزرگتر برای کار روی قطعات بزرگ و ابعاد کوچک برای کار روی قطعات ظریف‌تر مناسب هستند.

برای تعویض سنباده در سنباده لرزان مستطیل شکل باید اتبدا گیره‌های دو طرف سنباده را باز کرده سپس سنباده را جا بزنیم و بعد از آن گیره را بسته و کار تعویض تمام می‌شود در سنباده های گرد ابتدا پیچ‌های مربوط را باز کرده و سپس سنباده مخصوص را جایگذاری کرده و پیچ‌ها را می‌بندیم تا سنباده آماده کار شود. در برخی از دستگاه ها نیز کاغذ سنباده همانند چسب پارچه‌ای ( نری مادگی ) روی دستگاه میچسبد.

سنباده‌های لرزان برای عمل سنباده زنی در یک بازه حرکتی به صورت رفت و برگشت کار میکنند تعداد رفت و برگشت دستگاه در یک ثانیه را فرکانس دستگاه می‌گویند.

فشار آب، نیروی لازم برای پاشش آب به منظور از بین بردن انواع آلودگی‌ها از روی سطح بوده و بر حسب بار اندازه گیری می‌شود. سرعت یا دبی میزان حجم آبی است که در هر دقیقه به نازل پاشش رسیده و تعیین کننده سرعت نظافت می‌باشد. هرچه فشار و دبی دستگاه بیشتر باشد، قدرت و سرعت دستگاه برای از بین بردن آلودگی ها بیشتر خواهد بود. دبی بیشتر در نظافت علاوه بر اینکه باعث کاهش در زمان می شود، با مصرف سوخت کمتر، موجب کاهش در هزینه ها نیز می گردد. ترکیب مناسب دبی خروجی آب و فشار، کلید اصلی در انتخاب کارواش مناسب خواهد بود.

1- SDS Max

مته هایی که قسمت اتصال آنها با دستگاه چکشی(دریل چکشی و یا بتن کن) مانند شکل زیر است به مته های 5 شیار و یا SDS Max شناخته می شوند. معمولا برای مته های سوراخکاری  0.5 تا 2 اینچی و برای مته های تخریب (بدون گردش) تا 6 اینچ  استفاده می شود.

2- SDS Plus

مته هایی که قسمت اتصال آنها با دستگاه چکشی(دریل چکشی و یا بتن کن) مانند شکل زیر است به مته های 4 شیار و یا SDS Plus شناخته می شوند. معمولا برای مته های سوراخکاری  5/32” تا 1-1/8”  اینچی و برای مته های تخریب (بدون گردش) تا 4 اینچ  استفاده می شود.

 

این دو مدل به لحاظ کارایی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند و می توانید با استفاده از تبدیل هایی که در بازار موجود است از مته های هر کدام در دیگری بهره ببرید.

همچنین گفتنی است بتن کن‌ها دارای سیستم مته و قلم گیر پیشرفته م باشند کهمی‌توان همانند چکش تخریب از آن‌ها استفاده نمود!

بتن کن‌ها علاوه بر دسته بندی بر اساس وزن، بر اساس نوع قلم گیر نیز دستهبندی می‌شوند، از جمله سیستم‌های قلم گیر می‌توان به 4 شیار یا SDS Plus وپنج شیار یا SDS Max و ستاره‌ای یا SPLine اشاره نمود.

3- Hex Shank

قلم های شش گوش در چکش‌های تخریب استفاده می‌شوند. در چکش‌های تخریب قلم قابلیت چرخش و سوراخکاری را ندارد و فقط به حالت ضربه ای عملیات تخریب را انجام می‌دهند.

5- مته ساده

این نوع مته‌ها مناسب برای استفاده در دریل‌ها با سه نظام معمولی (آچار خور و اتوماتیک) هستند که دارای پایه صورت استوانه‌ای هستند. قطر استوانه نشان دهنده‌ی سایز مته است.

5- مته ساده با پخ

در بعضی از مته‌ها به دلیل قرار گرفتن بهتر مته در سه نظام در انتهای مته پخ قرار داده شده است. به این طریق از سر خوردن و هرز چرخیدن مته جلوگیری می‌شود.

مسیر برش در هنگام کار با برخی از مدل‌های فارسی بر با استفاده از لیزر به منظور دقت بالاتر برش مشخص میشود. با استفاده از لیزر، برش  دقیق تر و در یک راستای ثابت انجام می‌شود.

برخی از کمپرسورها قابلیت اتصال بیش از یک شیلنگ باد را دارا هستند. این قابلیت برای کارگاه‌هایی که نیاز به استفاده همزمان از چند شیلنگ باد را دارند می‌تواند بسیار مفید باشد.

به طور کلی کمپرسورهای هوا از نظر حالت مخزن به دو دسته افقی و ایستاده تقسیم می‌شوند که از نظر کارآیی تفاوتی ندارن. دو مدل کمپرسور ایستاده و افقی با  تکنولوژی ساخت یکسان دارای کارایی کاملا مشابه هستند ولی کاربردشان می‌تواند متفاوت باشد. کمپرسورهای افقی به دلیل اینکه مساحت بیشتری نسبت به کمپرسورهای ایستاده اشغال می­کنند برای کارگاه‌های کوچک توصیه نمی‌شود اما جابجایی و حمل کمپرسورهای افقی به مراتب آسان‌تر بوده و برای مشاغلی مانند نقاشی که نیاز به جابجا کردن کمپرسور دارد پرکاربردتر هستند.
در مقابل کمپرسورهای ایستاده فضای کمتری اشغال کرده و برای کارگاه‌هایی مانند کارگاه قاب‌سازی مناسب هستند که در آن‌ها نیازی به جابجایی کمپرسور نباشد.

auto stop به قابلیت خاموش شدن خودکار دستگاه‌ها که برای افزایش ایمنی در شرایط اضطراری به کار می‌افتد گفته می‌شود.

به حداکثر میزان آبی که یک دستگاه کارواش در دقیقه می تواند از خود خروجی بدهد، دبی آب می گویند. واحد دبی در کارواش ها لیتر در دقیقه است و در کنار پارامتر فشار آب، یکی از پارامترهای مهم در کارواش هاست و هر چه عدد بزرگتری باشد، نشاندهنده قدرت بالاتر دستگاه است.

نشان بازرگانی CE به منظور ایجاد هماهنگی اجباری در بسیاری از محصولات تجاری و صنعتی که در سطح اروپا (منطقه اقتصادی اروپا یا EEA) تولید یا به فروش می‌رسند، ارائه شده است. این حروف به‌ طور مشخص اختصار چیزی را نشان نمی‌دهند، ولی به‌طور کل می‌توان آنها را اختصار کلمات فرانسوی Communauté Européenne یا Conformité Européenne به معنای «موردقبول اروپا» دانست.

محصولاتی که واجد دریافت علامت سی. ای می‌شوند، می‌بایست از نظر سلامت، امنیت، مضر نبودن برای جسم انسان و طبیعت مورد بررسی قرار گیرند و اگر واجد این شرایط باشند قادر به دریافت این نشانه خواهند بود.

GS مخفف عبارت آلمانی “Sicherheit Geprüfte” (گواهی امنیتی) است، که یک علامت صدور گواهینامه داوطلبانه بر اساس الزامات و مقررات ایمنی در کشور آلمان است. اگرچه GS یک گواهینامه آلمانی است، اما توسط بسیاری از کشورها در اروپا، وسایر کشورهای آمریکایی و آسیایی به عنوان یک گواهینامه ایمنی به خوبی شناخته شده است .
نشان GS نه تنها نشان دهنده ایمنی و عملکرد محصول است بلکه نشان دهنده کیفیت پایدارمحصول میباشد و افزایش اعتماد مشتری و تمایل آن را برای خرید محصول را افزایش می دهد .
در حقیقت نشان GS کلیه الزامات و قوانین دایرکتیو تجهیزات با ولتاژ پایین (LVD) را پوشش می دهد .

دامنه کاربرد :

1- لوازم خانگی از قبیل یخچال و فریزر، ماشین لباسشویی، لوازم آشپزخانه و غیره.
2- ماشین آلات خانگی
3- محصولات ورزشی
4- دستگاه های الکترونیکی خانه، از قبیل تجهیزات سمعی و بصری.
5- الکتریکی و تجهیزات دفتری و اداری الکترونیکی مانند دستگاه های کپی، دستگاه های فکس، کامپیوتر، پرینتر و غیره.
6- ماشین آلات صنعتی، تجهیزات آزمایشگاهی برای اندازه گیری.
7- دیگر محصولات ایمنی از قبیل دوچرخه، کلاه، نردبان، مبلمان.

نشان GS:

نشان GS در آلمان و کشورهای اتحادیه اروپا نماد امنیت است. این نشان تضمین می­کند که کالای مورد نظر امن، قانونی و دارای کیفیت بالا است. همچنین این اطمینان را می­دهد که کالا به طور مستقل توسط یک شرکت معتبر (به جز شرکت تولید کننده) تست شده و تایید شده است. این نشان بیانگر این است که کالای مورد نظر با حداقل استانداردهای تولید کشور آلمان تطابق دارد.

نشان CE:

این نشان مخفف عبارتی فرانسوی به معنی «مورد تایید اروپا» می­باشد. وجود این نشان بر روی یک محصول بیانگر آن  است که کالا حداقل معیارهای اساسی سلامت، امنیت و حفاطت از محیط مورد تایید در اروپا را برآورده می­کند.

نشان EMC :

سازگاری الکترومغناطیسی یا EMC (Electromagnetic Compatibility) شاخه­ای از علوم برق است که به بررسی، انتشار و یا دریافت انرژی الکترومغناطیسی که منجر به ایجاد اثرات ناخواسته تداخل الکترومغناطیسی یا EMI به انگلیسی می‌شود می­پردازد. در واقع دستگاهی که نشانEMC را دریافت می­کند باید 2 ویژگی مهم را داشته باشد:

1 – دستگاه نباید سطحی از اختلالات الکترومغناطیسی را از خود ساطع کند که بر سرویس های رادیویی و سایر دستگاه­ها تاثیر بگذارد.

2 – دستگاه مورد نظر باید در برابر اختلالات الکترومغناطیسی محیط ایمنی کافی داشته باشد تا تاثیر نامطلوب نپذیرد.

کوپلر(وصله ی مکانیکی) قطعه ای است که بین موتور و کمپرسور قرار می گیرد و نیروی محرکه موتور را به واحد مورد نظر انتقال می دهد.در بعضی از کمپرسورهای باد که دو خروجی دارند دو کوپلر هم وجود دارد.

المنت گرمایی یک سیم دارای مقاومت الکتریکی است که به دور یک استوانهٔ عایق نارسانا از جنس سرامیک یا خاک نسوز پیچیده شده‌است و گذشتن جریان برق از آن گرما تولید می‌کند. این مقاومت‌ها از جنس کُرُم و نیکل (نیکروم) یا ترکیبات الوکروم ساخته می‌شوند و با توان‌های مختلف در بازار موجودند.

انواع المنت ها:

المنت فلزی:

بیشتر المنت‌ها را از جنس نیکروم می سازند (۸۰٪ نیکل، ۲۰٪ کرومیوم). این ماده مقاومت الکتریکی بالایی دارد و همینطور احتمال سوختن یا شکسته شدن المنت بسیار کم است.

المنت سرامیکی:

المنت برتری که عمر مفید را افزایش داده و کیفیت بهینه را افزایش می دهد.
المنت های پلیمری و کامپوزیتی که این دو نوع معمولا کم کاربردتر از موارد قبلی هستند.

1- مراقب افتادن سشوار بر روی زمین باشید. مهمترین عاملی که سشوار صنعتی را از کار می اندازد ضربه خوردن، به ویژه زمانی که المنت آن گرم شده است.

2- پس از اتمام کار، سشوار را به صورت عمود بر میز بگذارید تا سرد شود. (در برخی مدل ها در حالت 1 دستگاه، تنها فن کار میکند و المنت گرم نمی شود. از این حالت برای خنک کردن دستگاه می توان استفاده کرد)

3- در صورتی که کیت ایمنی دستگاه به علت کار ممتد، جریان برق را قطع کرد و دستگاه خاموش شد، نیم تا یک ساعت به دستگاه استراحت بدهید تا خوب خنک شود.

سیستم دیجیتال:

در سشوارهای صنعتی با سیستم کنترل حرارت دیجیتال، یک عدد ال سی دی بر روی بدنه دستگاه وجود دارد که میزان حرارت خروجی دستگاه را به کاربر نمایش می دهد و از طریق دکمه هایی که بر روی دستگاه وجود دارد می توان دما را ده درجه ده درجه افزایش یا کاهش داد.

سیستم دستی:

در دستگاه های ساده تر، کنترل دما از طریق دایره مدرج که معمولا از یک تا سه و یا از یک تا ده شماره گذاری شده است، انجام می پذیرد. تنظیم دما در این دستگاه ها دقت کمتری دارد.

به سیستم جلوگیری از شروع داغ دستگاه (اینورتر) Hot Start می‌گویند، یعنی زمانی که دستگاه داغ کرده است جلوگیری از شروع مجدد دستگاه می کند.

IGBT (ترانزیستور دو قطبی با گیت عایق شده) :

یک نیمه هادی جدید و کاملاً صنعتی است که از ترکیب 2 نوع ترانزیستور BJT و MOSFET ساخته شده است .به عنوان یک سوییچ الکترونیک که برای بازده بالا و سوییچینگ سریعتر استفاده می شود.
بهترین کارایی IGBT سوییچینگ جریانهای بالا می باشد.

به بخش انتهایی لوله خروجی کارواش لانس میگویند. این بخش از بعد از تفنگ کارواش شروع می شود. لانس ها بر اساس طول و نوع سری ای که دارند تقسیم بندی می شوند. در کارواش های با فشار پایین تر مخزنی بین لانس و تفنگ دستگاه قرار می گیرد که وظیفه ی تامین کف برای شتشو را ایفا می کند. در انواع دیگر کارواش که مخزن مایع شوینده پشت دستگاه قرار میگیرد لانس وظیفه ی تنظیم اینکه دستگاه از مخزن مایع شستشو مکش کند یا نه. به طوریکه این لانس ها دو حالت پرفشار و کم فشار دارند. در حالت پر فشار آب از دستگاه به آنها انتقال پیدا میکند و در حالت کم فشار مایع شستشو با آب ترکیب شده و از لانس خارج میگردد.

دامنه:

همان میزان متراژی است که دستگاه می تواند اندازه گیری نماید.بطور مثال وقتی دامنه دستگاه 5-20 متر است، یعنی دستگاه قادر است از 5متری خود تا 20 متری خود را اندازه گیری نماید.

خطای اندازه گیری:

حداکثر میزان انحراف اندازه گیری.بطور مثال وقتی دامنه دستگاه 20 متر و خطای اندازه گیری دستگاه +و- 2میلیمتر است یعنی ممکن است این دستگاه این طول 20 متری را 19.98متر یا 20.02 متر اندازه گیری کند.

کلیه ی موتورها و اقلام متحرک آنها به طور دائمی نیاز به روانکاری دارند. در موتورهای عادی از روغن برای این امر استفاده می شود. در موتورهای بدون روغن برای روانکاری از آلیاژهای روان مانند تفلون استفاده می شود. این موتورها به دلیل استفاده از تفلون – که روان ترین ماده ی دنیاست – اصلا نیازی به روغن پیدا نخواهند کرد.

حرکت پاندولی به حرکت رو به جلو و عقب تیغه ی اره عمود بر گفته می شود که بوسیله ی بازویی خاص ایجاد می شود. به این ترتیب که تیغه علاوه بر حرکت بالا و پایین، به منظور برش سریعتر و راحت تر، همانند پاندول ساعت به جلو و عقب نیز حرکت می کند.

حرکت پاندولی تیغه ی اره ی عمود بر، بسیار به افزایش سرعت برش کمک می کند، ولی از طرفی دیگر قدری تمیزی برش را کاهش می دهد. توصیه میکنیم بر طبق جدول زیر، در مواقع مختلف از میزان حرکت پاندولی متناسب استفاده نمائید:

سیستمی است که بیشتر در بکس های بادی پیاده سازی شده و باعث تولید قدرت یکنواخت و عملکرد سرعتی در این دستگاه می گردد.

قطر دهانه کارگیر در مورد انبرها و لوله گیرها، تعریف می شود و به حداقل و حداکثر قطر پیچ و یا لوله ای که انبر می تواند بگیرد، قطر دهانه کارگیر می گویند. به طور مثال انبری که قطر دهانه کارگیر آن 10- 32 میلی متر باشد، می تواند مهره هایی از 10 میلی متر تا 32 میلی متر را بگیرد.

قابلیت خود ترازی به دستگاه این امکان را می دهد تا در صورتی که محل قرار گرفتن دستگاه تراز نباشد خود را تراز کند. در صورت نداشتن قابلیت خودترازی دستگاه در صورت تراز نبودن شروع به چشمک زدن می کند.

 به میزانی که تیغه ی اره در هر حرکت (کورس) به سمت پایین میرود یا بر عکس به سمت بالا می آید طول کورس می گویند. هر چه میزان طول کورس و سرعت حرکت تیغه بیشتر باشد، سرعت برش کاری اره نیز بیشتر خواهد بود. ظرفیت برش اره در مواد مختف (چوب، فلز و آلومینیوم) حتما کمتر از طول کورس اره است.

Tungsten Inert Gas)TIG):

جوشکاری قوس تنگستن تحت پوشش گاز محافظ. یکی از متداولترین روشهای جوشکاری است که به جوش آرگون هم معروف است. این روش در صنایع مختلف اعم از سبک و سنگین بسیار پرکاربرد است.

در اره های زنجیری جدید سیستمی پیاده سازی شده است که پس از قرار دادن زنجیر بر روی چرخ دنده ی (خورشیدی) متصل به موتور دستگاه و قاب میانی زنجیر، با استفاده از دستگیره ی پلاستیکی قفل داری می توان زنجیر را روی قاب میانی رگلاژ کرد. این دستگیره با توجه به ساختار خاصی که دارد در جهت عکس قابلیت چرخش ندارد و از شل شدن زنجیر حین کار جلوگیری می کند.

VDE، انجمن برق، الکترونیک و فن آوری اطلاعات آلمان است که درسال 1920 تاسیس شد و یکی از بزرگترین انجمن های فنی و علمی در اروپا که با بیش از 34000 عضو را دارا می باشد. اعضای VDE مهندسان ، دانشمندان، دانشجویان، تکنسین ها و . . . می باشند . در سراسر آلمان VDE بر اساس منطقه بندی در کشور آلمان که توسط 29 منطقه تشکیل شده است و مقر اصلی آن در فرانکفورت می باشد .

دامنه کاربرد نشان VDE :

– محصولات روشنایی
– تجهیزات الکترونیکی
– فناوری اطلاعات محصولات
– تجهیزات برق صنعتی و پزشکی
– لوازم خانگی الکتریکی و تجهیزات و سیستم های کسب و کار
– قطعات الکترونیکی و الکتریکی
– سیم و کابل
– تست مواد
– تست سازگاری مغناطیسی EMC
– تست های محیطی

در موتورهای الکتریکی، میزان نیرویی که موتور ایجاد میکند را گشتاور می گویند. گشتاور دستگاه حداکثر نیرویی است که می تواند به سَری دستگاه منتقل شود. این مورد در پیچ گوشتی های الکتریکی و بکس های برقی و بادی ازاهمیت بالایی برخوردار است. در دستگاه هایی که دارای گیربکس هستند، می توانید بوسیله گیربکس، سرعت دستگاه را کم کرده و در عوض گشتاور آن را افزایش دهید.

زمانی که می‌خواهید از یک دمنده-مکنده به‌عنوان مکنده استفاده کنید، ابتدا باید لوله‌ی پلاستیکی (موجود در بعضی مدل ها) را به قسمت بدنه‌ی موتور متصل کرده و کیسه‌ی مخصوص گردوغبار را به نازل دستگاه ببندید. استفاده از حالت مکنده برای مواقعی است که می‌خواهید، گردوغبار در هوا پخش نشوند و آن‌ها را جمع‌آوری کنید. در نظر داشته باشید که قدرت مکش دستگاه های دمنده-مکنده در سطح پایینی قرار دارد و به‌هیچ‌ وجه با جاروی‌های برقی یا شارژی قابل‌مقایسه نیستند.

انواع الکترود جوشکاری از لحاظ جنس مفتول:

الکترود با مفتول فولاد زنگ نزن

الکترود با مفتول فولاد کم کربن

الکترود با مفتول نیکلی

الکترود جوشکاری با مفتول آلومینیومی

انواع الکترود جوشکاری از نظر پوشش فلاکس:

الکترود جوشکاری با پوشش قلیایی

الکترود رتیلی

الکترود جوشکاری رتیلی با پودر آهن

الکترود سلولوزی

انواع الکترود جوشکاری از لحاظ ضخامت پوشش:

الکترود جوشکاری با پوشش تازک

الکترود جوشکاری با پوشش متوسط

الکترود جوشکاری با پوشش ضخیم

الکترود جوشکاری با پوشش خیلی ضخیم

برای اندازه گیری ویژگی های مختلف نور واحدهای متفاوتی وجود دارند که عام ترین آنها به شرح زیر است:

لومن :

برای اندازه گیری شار نوری به کار می رود. نور خروجی از لامپ های مختلف را با لومن (Lumen) اندازه گیری می کنند.

کاندلا :

واحد اندازه گیری میزان شار نور در یک زاویه و راستای مشخص کاندلا (Candela) است که معادل لومن بر استرادیان (واحد اندازه گیری زاویه تابش نور در فضا) می باشد.

لوکس :

برای اندازه گیری شدت روشنایی یک منبع نور، از واحد لوکس (Lux) استفاده می شود. هر لوکس معادل یک لومن بر متر مربع است.
معیار انتخاب نورهای مصنوعی  نظیر لامپ ها و پروژکتور ها، میزان شار نوری و در واقع لومن آنها می باشد. هرچقدر شار نوری یک منبع نور بیشتر باشد، آن منبع به اصطلاح «پر نور تر» است.

در صورت ایجاد وقفه‌ی چنددقیقه‌ای هنگام استفاده از کمپرسورهای فندکی، این دستگاه به‌طور اتوماتیک خاموش خواهد شد.

دامنه حرکت تیغه اره ­های افقی­ بر را طول کورس می­ نامند. تیغه این اره­ ها برای انجام برش با سرعتی بین 2300 تا 3000 دور در دقیقه حرکتی تناوبی را به صورت افقی انجام می ­دهند که دامنه این حرکت معمولا بین 2 تا 3.2 سانتی­متر است. این دامنه که طول کورس نام دارد، از ویژگی­ های مهم یک اره افقی ­بر است. هر چه طول کورس یک اره افقی ­بر بیشتر باشد، سرعت برش آن بیشتر است. طول کورس برخی از مدل­ها قابل تنظیم است که می­ توان بسته به نیاز و جنس مواد مورد برش آنرا تغییر داد.

مشخصه سیستم کنترل الکتریکی ولتاژ متغیر به این صورت است که این سیستم با استفاده از سنسور جریان باتری تمام میزان مصرف انرژی دستگاه کنترل می‌کند. این کار موجب میشود که ترازیستور میزان انرژی کافی را برای کل قسمت های سیستم که در حال کار هستند  را تامین کند.

FFP1:

حفاظت از انواع گرد و غبار نامنظم که تنفس این مواد ممکن است بر تندرستی اثر بگذارد. این مواد می توانند باعث تحریک سیستم تنفسی گردند و بوهای نامطبوع نیز تولید نمایند.کل مقدار نفوذ از این ماسک ممکن است دست بالا 25 درصد باشد.این نوع ماسک در غالب موارد وقتی استفاده می شود که تخطی چهار برابری در میزان آلاینده ها نسبت به حداکثر میزان مجاز در محیط های کاری صورت گرفته باشد.

FFP2:

حفاظت از انواع زیان آور گرد و غبار, دود و آئروسل جامد و مایع.این مواد ممکن است از الیاف ساخته شده باشند که این معنی را می دهد که سیستم تنفسی را در کوتاه مدت تحریک می کنند و می توانند منجر به کاهش الاستیسیته بافت ریوی در طولانی مدت شوند.کل نفوذ ممکن است دست بالا 11 درصد باشد و لذا این ماسک در جاهایی که تخطی 10 برابری آلاینده ها نسبت به حداکثر مجاز محیط های کاری پیش آمده باشد, بسیار کاربرد دارد.

FFP3:

حفاظت از گرد و غبار, دود و آئروسل آزاردهنده و سمی.مواد سرطان زا و رادیو اکتیو یا پاتوژن هایی همانند ویروس ها ,باکتری ها و اسپور قارچ ها بوسیله این کلاس حفاظتی از دهان بندهای طبی زدایش می شوند.کل نفوذ ممکن است حداکثر 5 درصد باشد یعنی در محیط های کاری که میزان آلاینده ها از سی برابر میزان مجاز بیشتر است می توان این ماسک ها را به کار برد.

مغار تخت:  از این مغار برای کندن زمینه کار، سطوح صاف، خط انداختن خطوط راست و … استفاده می‌شود مغار تخت از شماره ۱ شروع می‌شود و حتی می‌تواند شماره‌های بعدی آن نیز فرد باشد. این شماره پهنای تیغه مغار را به میلی‌متر نشان می‌دهد. معمولاً در بازار به مغار تخت باریک نمره ۱ مغار کبریتی می‌گویند. تیغه مغار تخت از یک طرف صاف و از طرف دیگر دارای پخ هست که زاویه‌ای حدود ۲۵ درجه دارد. تیغه مغار تخت از یک‌طرف صاف و از طرف دیگر پخ هست. از این مغار برای کندن زمینه کار، سطوح صاف، خط انداختن خطوط راست و … استفاده می‌شود.

 انواع مغارهای تخت به شرح زیر می‌باشند:

1- مغار تخت نیم باز: مغاری است که لبه تیغه برنده آن حالت گرد هست.

2- مغار تخت سر کج: مغاری است همانند مغارهای تخت معمولی با این تفاوت که لبه تیغه برنده آن کج هست و برای حالت دادن به گل‌ها و برگ‌ها و … استفاده می‌شود.

3- مغار تخت قاشقی: مغاری است که طول تیغه آن حالت انحنا دارد و اصطلاحاً به آن قاشقی می‌گویند و برای جاهایی که نمی‌توان از مغار تخت استفاده کرد هست.

مغار شفره: نوک تیغه این مغار به شکل ˅ بوده که معمولاً در ۲ اندازۀ بزرگ و کوچک هست. از مغار بزرگ جهت “سفت کاری”، یعنی جدا کردن خطوط طرح از زمینه و یا خطوط طرح از یکدیگر و از مغار کوچک جهت کارهای ظریف، خط انداختن، تزیین روی برگ‌ها و گل‌ها استفاده می‌شود. نوک تیغه مغار شفره به شکل ۷ هست که معمولاً در دو اندازه بزرگ و کوچک هست از مغار نمره بزرگ جهت سفت کاری استفاده می‌شود یعنی جدا کردن خطوط طرح از زمینه و خطوط طرح از یکدیگر و از مغار کوچک‌تر جهت کارهای ظریف کاری و خط انداختن و تزئین روی برگ‌ها و گل‌ها و … استفاده می‌شود. مغار قاشقی شفره نیز وجود دارد که کاربرد زیادی در منبت کاری ندارد. نوعی دیگر مغار شفره وجود دارد که مقطع آن کاملاً به شکل ۷ نیست بلکه کمی انحناء دارد و شبیه U هست. که به آن شفره گلویی می‌گویند. مغار شفره نیز دو شماره دارد که معمولاً دو شماره مساوی هستند مثل ۵/۵ که هر شماره اندازه یک طرف تیغه هست مغار شفره گلویی با شفره معمولی این تفاوت را دارد که کف شیار را نیم گرد می‌کند.

مغار نیم باز: تیغه این مغار تخت نیست، بلکه حالت نیم گرد هست. از این مغار برای قسمت‌هایی که حالت انحنای ملایمی دارد استفاده می‌شود. مغاری است که تیغه آن تخت نیست بلکه کمی حالت نیم گرد دارد. از این مغار برای جاهایی که حالت انحنای ملایمی دارد استفاده می‌شود. مغار نیم باز دارای دو شماره هست. مثلاً ۸-۶ که یک شماره انداز انحناء را نشان می‌دهد و شماره دیگر پهنای تیغه هست مغار نیم باز قاشقی مغاری است که تیغه آن در طول دارای خمیدگی و انحناء هست.

مغار گلویی: این مغار همانند مغار نیم باز هست، با این تفاوت که گودی و انحنای آن بیشتر هست. از این مغار برای قسمت‌هایی که انحنای زیادی دارد استفاده می‌شود، مانند: پیچک‌ها، گل‌های گرد، غنچه‌ها. همانند مغار نیم باز هست با این تفاوت که گودی و انحنای آن بیشتر هست به‌طوری که می‌توان گفت کاملاً نیم دایره هست و برای جاهایی که انحنای زیادی دارد از آن استفاده می‌شود مانند پیچک‌ها، گل‌های گرد، غنچه‌ها و … این مغار نیز همانند مغار نیم باز دو شماره دارد. مغار گیلویی قاشقی نیز جزء مغارهای گلویی هست.

  پیچ گوشتی های معمولی به دو دسته کلی «ضربه خور» و «غیر ضربه خور» تقسیم می شوند. در انتهای دسته پیچ گوشتی های ضربه خور قسمتی فلزی تعبیه شده که به تیغه فولادی پیچ گوشتی متصل است و توانایی تحمل ضربه های چکش یا پتک چوبی را دارد. از این قابلیت پیچ گوشتی می توان در کارهای مختلفی مانند باز کردن پیچ زنگ زده، جدا کردن دو قطعه به هم چسبیده استفاده کرد. هم چنین امکان استفاده از پیچ گوشتی به عنوان قلم برای تخریب های جزیی را نیز به کاربر می دهد.

 

کولیس ابزاری است برای اندازه گیری دقیق قطر و طول داخلی، خارجی و عمق مورد استفاده قرار میگیرد. این ابزار کاربرد های بسیار وسیعی در مهندسی، پزشکی و صنایع مختلف دارد. کولیس ابعاد را به طور مستقیم و با دقت بالا اندازه گیری می کند. نحوه خواندن اندازه ها به نوع سنجش آن کولیس بستگی دارد. نوع سنجش کولیس به سه دسته تقسیم می شود نوع متداول آن به اسم کولیس ورنیه یا معمولی و یا کولیس ساده معروف است و نوع دیگر آن که کمی شبیه به ساعت است به کولیس ساعتی یا عقربه ای معروف است و نوع پیشرفته آن، کولیس دیجیتال یا رقمی است. کولیس دیجیتال دقیق ترین نوع کولیس موجود در بازارمی باشد و اینکه کاربرد آن نسبت به کولیس ورنیه و کولیس ساعتی بسیار آسان تر می باشد. دامنه اندازه گیری 0 تا 15 سانتی متری و 0 تا 20 و 0 تا 30 سانتی متری از سایز های متداول و پر مصرف کولیس ها هستند. دقت اندازه گیری کولیس نیز معمولا یک صدم و دو صدم میلی متر یا 0.0005 و 0.001 اینچ است.

انواع کولیس:

کولیس داخلی(Inside calipers)

این نوع از کولیس برای اندازه‌گیری ابعاد داخلی اشیا به کار می‌رود. با توجه به شکل شاخک های کوتاه به این منظور استفاده میشوند.

کولیس خارجی(Outside calipers)

این دسته از کولیس‌ها برای اندازه‌گیری ابعاد خارجی به کار می‌روند. به کارگیری این وسیله قابلیت تکرار پذیری و نیز دقت بالایی دارد. در اندازه‌گیری ابعاد بزرگ همچون قطر یک لوله بزرگ بسیار مفید می‌باشد.شاخک های بلند برای اینکار مناسب است.

کولیس ورنیر:

این نوع معروفترین نوع کولیس است. در بیشتر کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها از کولیس ورنیر استفاده می‌شود. شکلی که در بالا دیدید، یک کولیس ورنیر به همراه نام اجزای آن است. مخترع این کولیس، ریاضی‌دانی به نام کولیس ورنیر بوده است. وی مقیاس ورنیر را ابداع کرد که در این نوع کولیس هم استفاده می‌شود. کولیس ورنیر برای اندازه‌گیری قطر داخلی یا خارجی اجسام بسیار مناسب است زیرا دهانه‌های آن به راحتی ثابت می‌مانند. بیشتر کولیس‌های ورنیر تا ۳۰ سانتی‌متر را با دقت دو صدم میلی‌متر اندازه‌گیری می‌کنند. این کولیس‌ها قابلیت اندازه‌گیری قطر داخلی، قطر خارجی، عمق و گام را دارند.

نحوه خواندن کولیس ورنیر:

پس از تنظیم کردن کولیس برای اندازه گیری ابتدا مقدار عدد صحیح را میخوانیم، آخرین خط از درجه بندی روی قسمت ثابت کولیس مقدار عدد صحیح را به ما نشان می دهد.(در مثال زیر 12 میلی متر ) سپس نوبت به مقدار اعشاری میرسد، این عدد را باید از روی قسمت متحرک کولیس خواند به این صورت که از صفر شرو کرده و تا اولین خط از قسمت های ثابت و متحرک که روی هم قرار بگیرند می شماریم و این نیز مقدار اعشاری ما خواهد بود. که البته بسته به دقت اندازه گیری کولیس این مقدارمیتواند دوتا دوتا یا 5 تا 5 تا حرکت کند در شکل زیر به این خاطر که دقت اندازه گیری کولیس ما 0.02 است این اندازه ها دوتا دوتا جلو رفته و به 0.76 می رسد و در آخر اندازه مهره ما 12.76 میلی متر است.

کولیس عقربه‌ای:

شکل کولیس عقربه‌ای را در زیر می‌بینید. بسیار شبیه به کولیس ورنیر است با این تفاوت که به جای درجه‌بندی خطی، یک عقربه برای نمایش طول دارد. عقربه با استفاده از یک چرخ دنده و یک سطح دندانه‌دار کار می‌کند. انواع کولیس عقربه‌ای می‌توانند بین ۱۵ سانتی‌متر تا ۳۰ سانتی‌متر را با دقت بین دو صدم میلی‌متر تا یک هزارم میلی‌متر اندازه‌گیری کنند.

کولیس دیجیتال:

این آخرین فناوری به کار رفته در ساخت کولیس است. کولیس دیجیتال شبیه به کولیس عقربه‌ای است با این تفاوت که به جای عقربه یک صفحه نمایشگر دارد و طول بر روی آن نمایش داده می‌شود. کمترین دقت این نوع کولیس‌ها در حد یک صدم میلی‌متر است و معمولاً از سایر انواع کولیس دقیق‌تر هستند. علاوه بر این، می‌توانند طول را در واحدهای مختلف (متر، اینچ، فوت، …) نمایش دهند. یک دکمه صفر هم دارند که در هر نقطه‌ای می‌توان عدد نمایشگر را صفر کرد. برخی از کولیس‌های دیجیتال به کامپیوتر هم متصل می‌شوند تا بتوان اطلاعات را مستقیم به یک فایل اکسل انتقال داد.

کولیس جنی یا پرگاری:

 این نوع کولیس برای خط انداختن بر روی چوب یا فلز مورد استفاده قرار می‌گیرد و قابلیت اندازه‌گیری ندارد. با استفاده از این کولیس می‌توان فواصل را مقایسه کرد یا اینکه بخشی از فلز را برای برش مشخص نمود.

کولیس فنردار:

این نوع کولیس همانند کولیس پرگاری است ولی برای خط انداختن از آن استفاده نمی‌شود. با این نوع کولیس می‌توان اندازه‌گیری انجام داد ولی باید از یک خط‌ کش دیگر استفاده نمود یعنی اینکه خود کولیس درجه‌بندی ندارد. این نوع کولیس می‌تواند بین ۷ سانتی‌متر تا ۳۰ سانتی‌متر را اندازه‌گیری کند. هر چند امروزه از این نوع کولیس کمتر استفاده می‌شود ولی در صورت داشتن مهارت، به خوبی می‌توان از آن بهره برد.

زمانی که برای تمیز کردن سطحی فشار قوی آب کافی نباشد کارواش های دارای قابلیت مکش شوینده به کارتان می آید. کارواش هایی که این قابلیت را دارند ماده شوینده را مکش کرده و سپس به صورت کف آن را اسپری میکنند. بعد از اسپری کردن کف سطح را با فشار آب  میتوانید بشویید.

مواد شوینده مخصوص کارواش ها موجود است. شما نمیتوانید از هر ماده شوینده ای برای اینکار استفاده کنید. به ماده شوینده اصلی هم نمیتوانید ماده دیگری مثل سفید کننده اضافه کنید این کار باعث آسیب دیدن کارواش خواهد شد.

نحوه انتقال ماده شوینده به کارواش ها متفاوت است. همانطور که در شکل زیر نگاه میکنید در کارواش کارشر یک لوله برای مکش وجود دارد که باید آن را در ماده قرار دهید.

در دیگر کارواش ها مخزن مورد نظر زیر لنس نصب میشود و آب و ماده را با هم مخلوط کرده و اسپری میکن
در برخی مدل های دیگر مخزن ماده شوینده روی دستگاه نصب شده و در خود دستگاه با آب ترکیب میشود.

برای تراز های لیزری یک دامنه اندازه گیری مشخص میشود که نشان دهنده فاصله ای است که لیزر تراز قابل رویت است. واحد دامنه اندازه گیری متر است.

برای مثال مدل GPL5 بوش دارای دامنه اندازه گیری ۳۰ متر است. البته باید توجه داشت که در شرایط نوری فضای باز در تابش آفتاب این رنج افت میکند.

در فضاهای بسته میتوان روی این عدد حساب کرد. برای افزایش دامنه اندازه گیری میتوان از دتکتور (آشکار ساز) استفاده کرد.در انتخاب دکتور باید توجه داشته باشید که برای ترازی که خریداری کرده اید قابل استفاده باشد. معمولا اگر کلاس تراز های معرفی شده برای آشکار ساز یکی باشد قابل استفاده خواهد بود.

اگر به مته ها توجه کرده باشید قسمت جلویی مته شیار دار است. کل طول مته را شیار تشکیل نداده است. از قسمتی شیار مته تمام شده و مته به صورت استوانه و صاف است. قسمت صاف درون سه نظام قرار میگیرد. و قسمت شیار دار بیرون از سه نظام برای سوراخکاری مورد استفاده قرار میگیرد. قسمت شیار دار مته کار گیر مته نام دارد. میزان سوراخکاری شما از نظر عمق میتواند هم اندازه قسمت کار گیر مته باشد.

سنباده‌ها بر اساس ریزی و درشتی ذرات ساینده و تعداد آن‌ها در واحد سطح (اینچ مربع) درجه بندی و شماره گذاری می‌شود هر قدر تعداد دانه‌ها بیشتر می‌شود. اندازه آن‌ها نیز ریزتر می‌شود بنابراین نرم‌تر می‌شود.  در ایران معمولاً از سیستم اروپایی برای شناسایی درجه  استفاده می‌شود.

هر چه این عدد کوچک تر باشد در یک اینچ مربع تعداد دانه ها کمتر و درشت تر میشود به همین دلیل سنباده ربز تر میشود. هر چه این عدد بزرگتر شود تعداد دانه ها در یک اینچ بیشتر شده و دانه ها ریز تر میشوند به همین دلیل سنباده نرم تر میشود.

اره زنجیری ابزاری بسیار قدرتمند برای امور باغبانی است؛ اره زنجیری یکی از خطرناک‌ترین ابزارها محسوب می‌شود که سالانه گزارشات زیادی در مورد مصدومیت افراد هین کار با آن به گوش می‌رسد. قسمت برنده ابزار هیچ گونه حفاظی ندارد به همین خاطر خطر آسیب دیدگی زیادی کاربر را تهدید می‌کند، محافظ دست در اره زنجیری بین دسته جلو و زنجیر تعبیه شده تا در هنگام سر خوردن دست از روی دسته نگه‌دارنده ابزار و بالا آمدن قسمت برنده به سمت بدن؛ از آسیب جدی به کاربر جلوگیری کند. به این صورت که علاوه بر جلوگیری از برخورد دست و زنجیر به عنوان کلید خاموش اضطراری یا ترمز ایمنی عمل کرده و به سرعت دستگاه را خاموش می‌کند.

هنگام کار اره زنجیری، زنجیر بر روی ساتوری حرکت کرده و سایش بین زنجیر و ساطوری باعث تخریب زنجیر و کاهش زیاد طول عمر زنجیر می‌شود.

برای کاهش سایش و اصطکاک بین این دو قطعه یک مخزن در دستگاه تعبیه شده که روغن مخصوص به عنوان روان کننده در آن ریخته می‌شود، روغن هین کار از مکان تعبیه شده به مقدار کم روی زنجیر ریخته می‌شود و حرکت رزنجیر باعث حرکت روغن در بینابین زنجیر و ساطوری حرکت کرده و اصطکاک و سایش را کاهش می‌دهد و باعث افزایش طول عمر زنجیر می‌شود.

هر سیکل موتورهای چهار زمانه در 4 مرحله و با گردش دو دور میل‌لنگ (720 درجه) و دو بار رفت و برگشت پیستون انجام می‌شود اما در موتورهای دو زمانه هر سیکل تنها با یک دور گردش میل‌لنگ (360 درجه) و یک رفت و برگشت پیستون صورت میگیرد. سازوکار موتور چهار زمانه به این صورت است که ابتدا پیستون در بالاترین مکان ممکن در سیلندر قرار دارد و اب باز شدن سوپاپ ورودی شروع به حرکت به سمت پایین می‌کند و با ایجاد فشار خلا درون سیلندر باعث ورود هوا وسوخت درون سیلندر میشود (مرحله اول : مکش). سپس با بسته شدن سوپاپ‌های ورودی و خروجی راه ورود و خروج هوا و سوخت بسته می‌شود و پیستون به سمت بالا حرکت کرده و باعث افزایش فشار درون سیا=لندر می‌شود (مرحله دوم : تراکم). پس از مرحله دوم و زمانی که پیستون به بالاترین حالت ممکن رسید تا بیشترین فشار ممکن روی هوا و سوخت ایجاد شود یک جرقه توسط شمع ایجاد و باعث احتراق می‌شود در نتیجه پیستون با سرعت به پایین حرکت می‌کند (مرحله سوم انفجار). در آخر نیز با باز شدن سوپاپ خروجی و حرکت پیستون به سمت بالا دود حاصل از انفجار خارج می‌شود (مرحله چهارم : تخلیه).

مرحله 1
مرحله 2
مرحله 3
مرحله 4

در موتور دو زمانه طراحی به گونه‌ایست که این مراحل توام با هم انجام می‌شوند به این صورت که ابتدا پیستون در بالاترین حالت ممکن است و شرو به پایین آمدن می‌کند در هین پایین آمدن از یک طرف محفظه احتراق با سوخت و هوا پر می‌شود و از طرف دیگر دود حاصل از احتراق قبلی از محفظه خارج می‌شود، سپس پیستون به سمت بالا حرکت کرده و علاوه برمتراکم کردن سوخت و هوا احتراق صورت می‌گیرد و از پایین سوخت وارد سیلندر شده تا برای احتراق بعدی وارد محفظه احتراق شود.

دو زمانه
دو زمانه 1

موتورهای دو زمانه در قیاس با یک موتور چهارزمانه هم حجم خود ساختار بسیار ساده با تعداد قطعات کم، وزن کم‌تر، اصطکاک کم‌تر، تعمییر و نگه‌داری راحت‌تر، ارزان قیمت و دارای قدرت بیشتری هستند

از طرفی موتورهای چهارزمانه در قیاس با موتور دو زمانه هم حجم خود دارای بازده بالاتر،طول عمر بیشترو آلایندگی کمتر هستند

بنابراین در مکان‌هایی که آلایندگی هوا اهمیت کمتری داشته باشدو حجم و قیمت تهیه و نگه‌داری دارای اهمیت باشد میتوان از موتورهای دوزمانه استفاده کرد

در ابتدای عمر دستگاه بهتر است از نسبت یک به بیست در استفاده شود و ترجیحا به دستگاه فشار وارد نشود پس از آب‌بندی بهترین نسبت برای ترکیب سوخت 1 به 25 است. توجه کنید که این نسبت مهم است و بهتر است از روغن‌های دو زمانه شرکتی استفاده شود. در صورت عدم رعایت این نکات صدمات و خسارات شدیدی از جمله گیرکردن پیستون در اثر کمبود روغن، تغییر شکل سیلندر، سایش و احتراق نامناسب به وچود آمده و هزینه‌های شدیدی در بر دارد.

در برخی از دستگاه‌های اره گردبر یک قسمت مخصوص تنظیم زاویه برش وجود دارد. به کمک این بخش ما می‌توانیم برش خود را با زاویه دلخواه برای مصارف خاص انجام دهیم

اره‌های گردبر قسمتی از اره کاملا روی چوب فیکس  می‌شود و در بعضی از این دستگاه‌ها  قسمت دیگر طراحی شده که با بالا و پایین بردن موتور و اره و دستگاه و افزایش و کاهش می‌دهد و این کار باعث تغییر عمق برش در کار می‌شود.

اره‌های گردبر عموما وزنی حدود 3.5 تا 7.5 کیلوگرم دارند و قابل حمل هستند. بعضی اره‌های گرد بر دارای ریل برش هستند که برای کمک به برش روی آنها قرارداده شده است و حمل و نقل این اره گردبرهای ریل‌دار مقداری سخت است.

در برخی دستگاه های برقی برای محافظت از فردی که با دستگاه کار میکند هنگام قطعی برق دستگته از کار میافتد تا در زمان وصل شدن دوباره برق دستگاه شروع به کار نکند. در این حالت اگر دستگاه شروع به کار کند ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی شود زمانی که شما حواستان نباشد دستگاه را در حالت خاموش قرار دهید.

ظرفیت سه نظام بدان معنی است که یک سه نظام، مته با چه شماره ای را میتواند در خود نگه دارد. به عنوان مثال سه نظام 16 میتواند مته از شماره حداقل 1.5 تا حداکثر 16 میلیمتر را در خود نگه دارد.

منظور از ظرفیت سوراخکاری حداکثر قطر سوراخی است که دریل میتواند ایجاد کند که به قدرت دریل، ظرفیت سه نظام، شماره مته و جنسی که سوراخکاری روی آن انجام میشود بستگی دارد.

کلید گازی کلیدی است که برای کنترل سرعت به کار میرود. هر چه این کلید را بیشتر فشار دهید سرعت بیشتر میشود. بعضی دریل‌ها مانند دریل 2210 رونیکس هم کلید گازی دارد و هم دیمر.

کلید گازی کلیدی است که برای کنترل سرعت به کار میرود. هر چه این کلید را بیشتر فشار دهید سرعت بیشتر میشود. بعضی دریل‌ها مانند دریل 2210 رونیکس هم کلید گازی دارد و هم دیمر.

در دریل‌های شارژی این پارامتر (ولت V ) هر چه بیشتر باشد، موتور دستگاه از قدرت عمل بیشتری برخوردار است. معمولا حداقل ولتاژ دریل‌های شاژی 12 و حداکثر 24 می‌باشند. توجه به ولتاژ باتری در هنگام خرید یک دریل شارژی بسیار حائز اهمیت است.

هر چقدر این عدد بالاتر باشد، مدت زمانی که می‌توانید از دستگاه خود بدون نیاز به شارژ مجدد، استفاده کنید بیشتر خواهد بود.

قدرت مکش یکی از فاکتور های مهم و کلیدی در هر دستگاه مکنده ایی می باشد که بیانگر میزان توان دستگاه در مکش آلاینده ها می باشد. هر چه قدرت مکش دستگاه مکنده بیشتر باشد، میزان توان دستگاه در مکش آلاینده های چگال تر بیشتر می شود. معیار سنجش قدرت مکش دستگاه جاروبرقی صنعتی بر حسب میلیمتر آب یا بار بیان می شود.

به آن سرعت مکش نیز میگویند. این پارامتر بر اساس متر مکعب بر ساعت تعریف شده و بیانگر حجم هوای قابل مکش در یک بازه زمانی مشخص توسط دستگاه است. هر چه سرعت مکش دستگاه مکنده بیشتر باشد، سرعت عملیات نظافت بیشتر می شود. توجه به قدرت و سرعت مکش (حجم هوای ورودی) در انتخاب یک جاروی صنعتی ضروری است.

اندازه و حجم مخزنی است که جاروی صنعتی آلاینده‌های مکش شده را در مخزن خود ذخیره می‌کند و واحد اندازه گیری آن لیتر است. در هنگام خرید مکنده ایی را انتخاب کنید که حجم متناسب با میزان آلودگی هایی که می خواهید از بین ببرید را داشته باشد.

پیچ‌دستی برای ثابت نگه‌داشتن کار مورد استفاده قرار می‌گیرد و در طول‌های مختلف ( از چند سانتی متر تا چندمتر)  موجود است که بسته به کار می‌توان از طول مورد استفاده قرار گیرد.

جنس دسته پیچ‌دستی با توجه به برند تولید کننده آن می‌تواند متفاوت باشد و می‌توان پلاستیکی یا فلزی باشد.

 جنس بدنه پیچ‌دستی بسته به برند و مدل و کاربرد از مواد مختلف ساخته می‌شود اما به طور معمول برای تحمل فشار وارده در زمان کار از فولاد خاص ساخته می‌شود.

جنس دسته انبردست انبردست از مواد عایق حرارت و الکتریسیته تشکیل می‌شود که کار با آن راحتتر و ایمن‌تر باشد. در مواد جدید که مورد استفاده قرار می‌گیرند از جمله TPR که نوعی پلاستیک است در نظر گرفته شده که این روکش به گونه‌ای باشد که میزان لغزش دست روی دسته انبردست به حداقل برسد تا کاربر استفاده آسان‌تری داشته باشد.

دسته انبردست در مدل‌های مختلف که برای کارهای مختلف طراحی می‌شوند اندازه‌های متفاوتی دارند. این اندازه معمولا تاثیر زیادی روی میزان باز شدن دهانه و همچنین انتقال نیرو از ذست به دهانه انبردست دارد.

با توجه به اندازه و طراحی انبردست دهانه هر مدلی به اندازه خاصی باز می‌شود که باید دقت شود که با توجه به کارمان انبردستی انتخاب کنیم که به اندازه مورد نیاز باز شود.

گاهی هنگام کار انبردست دربرخورد با مواد خورنده قرار می‌گیرد با آبکاری فلزات خاص روی انبردست می‌توان از این خوردگی جلوگیری کرد و یا حداقل آن رابه کاهش داد، علاوه بر افزایش مقاومت به خوردگی برای زیبایی ظاهری نیز این عمل را انجام می‌دهند.

در مواقع استفاده از بتن کن‌ها و چکش تخریب‌ها به منظور ایجاد تخریب‌ مناسب نیاز به قدرت ضربه متناسب است. لذا یکی از مهم‌ترین پارامترها در انتخاب بتن کن و چکش تخریب، قدرت ضربه (برحسب ژول) آن‌هاست که متناسب با وزن دستگاه است. هرچه وزن دستگاه بیشتر باشد قدرت ضربه آن نیز بالاتر خواهد بود. به عنوان مثال چکش تخریب 6 کیلویی دارای قدرت 15 ژول است در حالی که چکش تخریب 30 کیلویی دارای قدرت ضربه 63 ژول است.

اندازه کمپرسور فاکتور مهمی در خرید این دستگاه می باشد، چراکه هر چقدر اندازه مخزن بزرگتر باشد میزان باد تولید شده بیشتر بوده و نیاز به کار کردن دوباره دستگاه را کاهش می دهد. اگر ابزار نیازمند فشار بالایی از هوا برای مدت زمان طولانی باشد، کمپرسور با حجم تانکر بالایی مناسب است اما دبی خروجی هوا ثابت خواهد بود ولی دستگاه نیاز به روشن بودن مداوم برای پر کردن مخزن باد مداوم دستگاه نخواهد داشت. در صورتی که حجم تانکر یک کمپرسور بیشتر باشد، دستگاه در حین کار فرصتی برای خنک کردن موتور خواهد داشت که این باعث افزایش طول عمر کمپرسور شما می شود. برای رنگ کاری منزل استفاده از کمپرسور با ظرفیت 50 لیتر مناسب است هرچند برای رنگ کاری‌های جزئی مانند رنگ در و پنجره کمپرسورهای 10 لیتری نیز مناسب است. نکته دیگر در هنگام خرید کمپرسورهای فندکی است که این کمپرسورها قابلیت باد کردن تایرهای ماشین را دارند ولی نیازمند زمان طولانی است لکن کمپرسورهای با ظرفیت بالاتر برای این کار (10 لیتری) نیاز است.

‍ولتاژ ورودی (input voltage) دستگاه ولتاژی است که دستگاه میتواند در آن ولتاژ کار کند و معمولا به صورت محدوده ولتاژ بیان می‌شود. اما ولتاژ کاری (operation voltage)، ولتاژی است که در هر لحظه دستگاه تحت آن ولتاژ کار می‌کند. به عنوان مثال ولتاژ ورودی یک دستگاه 120-220 ولت است اما در لحظه امکان دارد دستگاه با ولتاژ 130 ولت کار کند.

مته الماسه

در سر این نوع مته زایده هایی وجود دارد که به آن الماسه می‌گویند. برای سوراخکاری مصالح استفاده میشود. حتما باید در حالت چکشی دریل از آن استفاده کرد. اگر در سوراخکاری فلز از مته الماسه استفاده کنید سر آن ذوب شده و میسوزد.

مته الماسه

مته کبالت

مخصوص سوراخکاری آهن است. به علت اینکه ۵٪ از مته را کبالت تشکیل داده به آن مته کبالت میگویند. به این علت که حرارت سوراخکاری آهن بالا است از کبالت استفاده میشود تا مته نسوزد. کبالت به کار رفته در مته آن را شکننده میکند.
مته کبالت

مته چوب

دارای نوک تیزی است که برای سوراخکاری در چوب از آن استفاده میشود.
مته چوبمته فلز

برای سوراخکاری فلز هایی مثل آلومینیوم مس روی استفاده میشود. کبالتی در ساخت این مته استفاده نشده است. گچ چوب و پلاستیک را هم میتوان با این مته سوراخکاری کرد. برای سوراخکاری های عمومی کاربرد دارد. در صورت استفاده برای سوراحکاری آهن مته ذوب میشود.
مته فلزمته برگی

برای سوراخکاری چوب مورد استفاده قرار میگیرد. نسبت به مته چوب سوراخکاری با حجم بیشتری را انجام میدهد.
مته برگی

مته گرانیت

مانند مته الماسه است. جنسش سخت تر از مته الماسه است. برای سوراخکاری گرانیت استفاده میشود.

مته گرانیت

مته گازور

برای سوراخکاری لولا در چوب استفاده میشود. در صنعت کابینت سازی و mdf کار برد دارد.
مته گازور

مته مرغک

فرم خاص این مته به جهت سوراخکاری در پیشانی قطعه کار و یا پیش مته می باشد. مته مرغک به شکل استوانه بوده که دو سر آن برای سوراخکاری و براده برداری در زاویه ۶۰ درجه استفاده می گردد.
مته مرغک

مته گرد بر

گردبر ها به طور کلی برای اینجاد سوراخکاری دایره ای استفاده میشوند که بر اساس سطح مورد سوراخکاری نامشان متفاوت است.

مته گردبر چوب
مته گردبر شیشه
مته گردبر فلز

مته خزینه

برای کار با چوب کاربرد دارد. در کابینت سازی و MDF مورد استفاده قرار میگیرد.

مته خزینه

مته همه کاره

مته همه کاره از فولاد آلیاژی ساخته شده است و قابلیت سوراخکاری در بتن، آجر، کاشی، سرامیک، چوب و پلاستیک را داراست. اما کیفیت کار با این مته نسبت به دیگر مته‌ها پایین تر است. به عنوان مثال، کیفیت سوراخکاری در مصالح با مته الماسه نسبت به مته همه کاره بالاتر است.

مته همه کاره

مته 4 الماسه

 این مته دارای 2 صفحه الماسه متقاطع است که کیفیت سوراخکاری را افزایش می‌دهد و الماسه در 4 سمت مته قابل مشاهده است.

مته 4 الماسه

فرز سنگبری

فرز سنگبری از صفحه بزرگتری ( صفحه 230 میلی متری) نسبت به فرز آهنگری استفاده می‌کنند. همچنین دارای سرعت کمتر و گشتاور بالاتری نسبت به فرز آهنگری هستند. از فرز سنگبری نمی‌توان برای برش فلز استفاده کرد به دلیل سرعت پایینی که این دستگاه دارد.

فرز‌آهنگری

فرز آّهنگری از صفحات 180  میلی متری استفاده می‌کند. فرزهای آهنگری دارای سرعت بالایی هستند. این فرز دارای قابلیت برش سنگ نیز هست اما برش دارای کیفیت بسیار پایینی خواهد بود و سنگبری با فرز آهنگری توصیه نمی‌شود.

توجه :‌ فرزهای سنگبری و آّهنگری فاقد قابلیت کنترل سرعت هستند.

مینی فرز

مینی فرز مناسب برای کارهای خانگی و سبک است از صفحات 115 و در برخی از مدل‌ها 125 میلی متری استفاده می‌کند. مینی فرز امکان برش و ساب قطعات مختلف را به صورت بسیار محدود و سبک دارا است. برخی از مدل‌ها دارای قابلیت کنترل سرعت نیز هستند.

به قطر سطح مقطع مته گفته می‌شود که میزان قطر سوراخکاری مته را نیز نشان می‌دهد. در انتخاب سایز مته ظرفیت سه نظام باید در نظر گرفته شود. به عنوان مثال مته سایز 12 قابلیت استفاده در سه نظام سایز 10 را ندارد.

در برخی از مدل‌های کمپرسور به منظور حمل راحت‌تر چرخ‌ تعبیه شده است که بیشتر در مدل‌های افقی کمپرسورها این قابلیت دیده می‌شود. چرخ‌ها به طور جداگانه نیز برای هر مدل کمپرسور قابل تهیه است.

کمپرسورها به دلیل تعداد بالای اجزای متحرک و برخوردهای متعدد که بین اجزای آن‌ها ‌رخ می‌دهد ‌صدای بسیار زیادی ایجاد می‌کنند. لذا برای محیط‌ های بسته مانند استفاده برای دندان پزشکی صدای زیاد آن آزار دهنده خواهد بود. تلاش‌های بسیاری برای کاهش صدای کمپرسورها انجام شده است. ابتدا از روغن برای کاهش صدای آن‌ها استفاده شد اما مشکل کمپرسورهای روغنی وزن بالای آن‌ها بود. پس از آن از سیستم‌های جدید مثل استفاده از قطعات پلاستیکی و یا پیستون‌های عایق در برخی از کمپرسورها به منظور کاهش صدا انجام شد. همچنین هرچه تعداد پیستون‌های کمپرسور بالاتر باشد صدای آن‌ها کمتر خواهد بود. دلیل این امر این است که تعداد چرخش و بالا پایین شدن قطعات در هر پیستون کاهش می‌یابد.